20 Haziran 2012 Çarşamba

MPOC OİL (MALEZYA PALM YAGI) İLE "LEZZETLİ YEMEKLER YARIŞMASI"NDA 2.CİYİM..

MPOC OİL (lMalezya Palm Yağı) ile “Lezzetli Yemekler Yarışması” nda ilk 10 girdim.. Ve istanbul'da "Cookhane" de gerçekleştirilen yarışmanın finAlinde 2. ci oldum.. Orada, Malezya Palm yagı hakkında ögrendigim bilgileri size aktarmak istiyorum..










Palmiye yağı ağırlıkla endüstriyel alanda kullanılıyor. Ülker, Evyap, Eti, Zade yağları, Orkide, Alemdar Kimya, Mercan Kimya gibi büyük firmalar ürünlerinde Malezya palmiye yağını kullanıyor..

Palmiye yağı, dünya üzerinde en çok kullanılan ve ticareti yapılan yaglar arasında birinci olmasından dolayı, yag piyasalarının yeni gözdesi palm yagı olmaya başlamışş..

Yaglar arasında fiyat olarakda en ucuz yag palmiye yagı.. Ucuzluğunun nedeni "Malezya palmiye yagı yılın 365 günü ürün verebilen ağaca sahip.. "Palmiye ağacından 25 yıl boyunca mevsimsel değil, sürekli olarak 365 gün ürün alabiliyor.. . Soya ya da ayçiçeği yağında böyle olmuyor. Ürünü ağaçtan aldıktan sonra, yine hemen ürün çıkmaya başlıyor. Her ağaçtan alınan üzüm salkımı gibi meyveler, toplanılarak fabrikalara götürülüyor. Fabrikada geçtiği işlemlerden sonra, yağ halini alıyor. Geriye kalanlar ise hayvan küspesi olarak ihraç ediliyor. Ağacından masa, sandalye, dallarından da süpürge yapılıyor.

Palm Yağı bu birçok özelliklerinden dolayı, Ayçiçek Yağına Alternatif Olmaya Başlamış..

Yapılan araştırmalarda, palm yağının hayvansal ve diğer bitkisel sıvı yağlarla karşılaştırıldığında total kolesterol miktarını düşürücü etkisi olduğunun saptanmış..

Palm yağının en önemli özelliklerinden bir digeri, diğer yağlarla karşılaştırıldığında en yüksek E vitamini içeriğine sahip yagdır..

Son olarak, İkame edilebilirliği, fiyatının ucuzluğu ve akademisyenlerin sağlığa yararlı olduğu yönündeki araştırmaları, palm yağının üretim ve tüketimini hızla artırıyor Palm yağının tüketimi ve üretimi tüm dünyada günden güne hızla artıyor.

1 yorum:

Bak Bu Harika dedi ki...

tebrik ediyorum.

görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...