7 Ocak 2013 Pazartesi

PANDİSPANYA YAPIMININ PÜF NOKTALARI



PANDİSPANYA
MALZEMELER
8 yumurta
300 gr seker
120 gr un
120 gr misir nisastasi
1 adet limon rendesı
1 adet vanilya

YAPILIŞI
26 cm kalıp ıcın
1- Yumurtaların sari ve beyazları ikiye ayrilir

2-Şeker 150 ser gram bölüstürülür(yarısı sarıya, yarısı beyaza)

3-Beyazlar krem santi kivami ( akiskan olmayan) sarilar mayonez kivami alana kadar cirpilir

4-Nisasta ve un elekten gecirilir sarilarn icine karıstırırlır.

5-bir yemek kasigi kakao (istege bagli)karistirilir.. Bundan sonra mikser hep elle çırpacagız.

6-Sonra beyazlarda karıstırılır.

7-kalip yaglanir ve unlanir karisim icine konur, karisimımız hazir..

8-160 derece önceden isitilmis firinda ( turbo degil) alt üst ayarda 40- 50 dakika pisirilir.(Fırınınızın durrumuna baglı pişme suresı degısebılır)

9-1 gün önce pişirirsenız çok güzel olur, asla dagılmaz..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...