2 Nisan 2012 Pazartesi

BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE

MALZEMELER:
TABANI İÇİN:
* 2 paket yulaflı bisküvi
* 100 gr tereyağı
PEYNİRLİ DOLGU İÇİN:
* 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 paket labne peyniri
* 1 küçük paket sıvı krema
* 1 paket taze krema peyniri ( Yörsanınkini kullandım)
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 paket vanilya
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı böğürtlen
SOSU İÇİN:
* 1 su bardağı böğürtlen
* 2 çorba kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
- Öncelikle bisküvileri rondodon geçirip iyice ufalayın ve eritilmiş tereyağı ile karıştırıp kullanacağınız kelepçeli kalıbınızın( ben 24 cmlik kalıp kullandım) tabanına bastırarak yayın.
Peynirli dolgu için; labne peynirlerini, krema peynirini ve kremayı derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ilave edip her seferde iyice çırpın. Vanilyayı, limon suyunu da koyup çırmaya devam edin. Unu da ekleyin. İyice karışıp homojenleşen karışıma böğürtlenleri ekleyin ve hazırladığınız tabanın üzerine dökün. Kalıbınızın dışını alimünyum folyoyla kaplayın ki cheesecake in dışı fazla yanmasın.

Önceden 180ºC de ısıtılmış fırına koyun. Fırının içine suyla doldurulmuş ısıya dayanıklı kap da koyarsanız cheesecake inizin pişerken üzerinin çatlamasını önlersiniz. Ben küçük borcam kaplardan iki tanesini yerleştiriyorum.
- Kalıbınızı kenarından tutup hafifçe salladığınızda ortası hafifçe sallanıyorsa fırınınızı kapatın ama cheesecake i fırından hemen çıkarmayın. 1 saat kadar sonra çıkartın ve dışarda soğutun. Daha sonra buzdolabında mutlaka bir gün dinlendirin.

- Servisten önce böğürtlenleri şekerle birlikte rondodan geçirin. Sosunuz hazır.. 
- Cheesecake i dilimleyip üzerine sosu gezdirin ve  afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...