27 Ekim 2009 Salı

MANGALDA SAÇ KAVURMA

Herkese merhaba,

2 oglum sayesınde neredeyse her pazar piknıkteyiz.Onlara temiz hava aldırmanın yanında ,çok asırı hareketli olmalarından dolayı enerjilerini boşaltmaları için neredeyse hiçbir fırsatı kaçırmıyoruz.Özel yemeklerimiz arasında sayılan saç kavurmayı biz genelde piknikte yapıyoruz.Gerçekten o güzelim mangal ateşinde çok lezzetli bir tat oluyor.Pek alısılmadık oldugu için çevremızdekı piknik grupları bize özenerek bakıyor.Sizde piknikte farklı bir lezzet arıyorsanız eger, bu tarıfı piknikte yapmanızı tavsiye ederim.



SAÇ KAVURMA MALZEMELERİ



1 kilogram yağlı ve yumuşak kuzu eti
2 adet kuru soğan (büyük boy)
3 adet yeşil biber
1 kutu doğranmış domates p
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşıgı tuz
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ



SAÇ KAVURMA TARİFİ



Büyükçe bir kavurma sacı içerisine 2 yemek kaşıgı tereyag koyun. Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde doğrayıp sacın içerisine koyun. Bir tarafta su kaynatın. Etlerin yarısına gelecek kadar, sacın içine sıcak su ekleyin. Etler iyice yumuşayana kadar su ekleme işlemine devam edin. Sacın üzerindeki etleri sürekli karıştırarak, renkleri değişene kadar ve etler suyunu çekene kadar kavurup, etlerin suyunu çekmesini sağlayın. Bu kavurma işlemi ortalama 10-15 dakika sürer. Etin orta yerinden yer açılacak ve soğanlar,sivri biberler ve doğranmış domatesler ilave edilecek. Sürekli kariştırılıp diriliği gidinceye kadar ve domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavrulacak. Kavrulma işlemi resimdeki görünümü alana kadar kavurmaya devam edin. Kavurma üzerine tuz, pul biber ve kekik ilave edip karıştırın. Sonrası malum.

..
NOT: Taze et geç pişeceği için su ekleme işlemini birkaç kez tekrar etmek gerekir. Ayrıca eti pişirirken tuz eklemek taze eti sertleştireceği için tuzu pişme işleminden sonra eklemek gerekir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...