
Herkese merhaba,
2 oglum sayesınde neredeyse her pazar piknıkteyiz.Onlara temiz hava aldırmanın yanında ,çok asırı hareketli olmalarından dolayı enerjilerini boşaltmaları için neredeyse hiçbir fırsatı kaçırmıyoruz.Özel yemeklerimiz arasında sayılan saç kavurmayı biz genelde piknikte yapıyoruz.Gerçekten o güzelim mangal ateşinde çok lezzetli bir tat oluyor.Pek alısılmadık oldugu için çevremızdekı piknik grupları bize özenerek bakıyor.Sizde piknikte farklı bir lezzet arıyorsanız eger, bu tarıfı piknikte yapmanızı tavsiye ederim.
SAÇ KAVURMA MALZEMELERİ
2 adet kuru soğan (büyük boy)
3 adet yeşil biber
1 kutu doğranmış domates p
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşıgı tuz
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
SAÇ KAVURMA TARİFİ
..
NOT: Taze et geç pişeceği için su ekleme işlemini birkaç kez tekrar etmek gerekir. Ayrıca eti pişirirken tuz eklemek taze eti sertleştireceği için tuzu pişme işleminden sonra eklemek gerekir. Afiyet olsun.
NOT: Taze et geç pişeceği için su ekleme işlemini birkaç kez tekrar etmek gerekir. Ayrıca eti pişirirken tuz eklemek taze eti sertleştireceği için tuzu pişme işleminden sonra eklemek gerekir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder