22 Ekim 2009 Perşembe

TEPSİDE KUMPİR



Merhaba,sevgili blog dostları
Sizlere ilk olarak sunacagım yemek ,tamek yemek yarışmasında bana 2.cilik ödülü kazandıran tepside kumpir.Biliyorsunuz ki kumpiri çocuklar basta olmak üzere çogumuz çok severiz.Ve genelliklede pek evde yapmayız,yemeyiz.Sizlere verecegim tarif ile hem damak tadınıza çok yakısan, sunum olarak gözlere bir şölen yaratan ,hemde hazırlaması çok zor olmayan tepside kumpirden bahsedecegim.
Gelelim tarifimize;
MALZEMELER:
1/2 kg haşlanmış patates
300 gr sosis
300 gr kaşar peynir
3-4 adet domates
1büyük kavanoz tamek garnitür
1 kutu tamek mısır konservesi
1 kutu tamek közlemiş kırmızı biber
5-6 adet tamek kornişon salatalık turşusu
tamek ketçap
tamek mayonez
1 çay bardagı sıvıyag
200 ml süt
100 gr tereyag
tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayın ve tencerede haşlayın. Sıcakken soyup püre yapın. İçine tereyağını ve tuzu koyup karıştırın. Yağlanmış Borcam`a hazırladığınız patates püresini yayın. Üzerine rendelenmiş kaşarımızı serpin.
Domatesleri rendeleyin.tavamıza 1 çay bardağı sıvı yağını koyup kavurmaya başlayın. Halka halka doğradığınız sosislerimizi domateslerin içine ekleyip birlikte 10 dk pişirin. Pişen domatesli sosisleri sıcakken kaşarların üzerine koyun. kornişon ve kırmızı biber turşusunu zar ufaklığında doğrayın. Garnitürümüzü ve mısırımızı sosislerin üzerine yayın.Daha sonra ketçap ve mayonezımız ile üzerine şeritler halinde süslemenizi yapın.Kolay gelsin.Afiyet olsun.

1 yorum:

bahar dedi ki...

BU LEZZETİ TATMA ŞANSI OLMUŞ BİRİ OLARAK GERÇEKTEN ÇOK FARKLI VE ÇOK GÜZELDİ ELLERİNE SAGLIK ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...