Merhaba Lezzetseverler..
Kanat ızgara yapabilmek ıcın ıllakı piknıge gıtmenıze gerek yok. Ben Tefalın Dumansız Izgarasında yaptım. Fakat evınde dumansız ızgara olmayan arkadaşlarım tost grılın üzerınde bıle rahatlıkla yapabılırler.
Kanat ızgara yapabilmek ıcın ıllakı piknıge gıtmenıze gerek yok. Ben Tefalın Dumansız Izgarasında yaptım. Fakat evınde dumansız ızgara olmayan arkadaşlarım tost grılın üzerınde bıle rahatlıkla yapabılırler.
Malzemeler :
1 kg tavuk kanat,
Yarım limonun suyu ,
1 çorba kaşığı biber salçası,
Yarım kahve fincanı sıvıyağ,
Tuz ,
Karabiber,
Acı pul biber,
Kekik,
Sosun bekletilme süresi : 1-2 saat
Hazırlanışı
Limon suyu, sıvıyağ, salça, tuz, karabiber, acı pulbiber ve kekiği çatalla çırparak bir sos hazırlayınız.Tavuk kanatlarını hepsini sosla harmanladıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletiniz.Buzdolabından çıkartığınız tavuk kanatlarını ızgarada iki tarafını da çevirerek pişiriniz.
Tavuk kanatlarının içlerinin çiğ kalmaması için önce orta derecede, sonra kısık derecede pişiriniz.
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
7 yorum:
ellerine sağlık arkadaşım...
tiremisuda işler nasıl devam ediyomusun..
allah kolaylık versin inşallah...
Canım, işler çok ıyı degıl. Pek sıparıs cıkmıyor. Kursa gıdıp gelıyorum. Bitınce ınsallah kendı işletmemı acacagım.
Sevgıler..
ablacımm şahanesin hergün kendini biraz daha geliştirmen çok güzel.. tebrik ederim..
Merhaba canim...
Kanatlar muhtesem görünüyor...
Ellerine saglik canim...
Sevgiler
ne guzel allah yolunu acik etsin
mmmmmmmmmmm.....che buoni!!!
mmm enfes görünüyor. ellerine sağlık anm benm. ben de tvuğu çok severim hem de her çeşidini. tekrar ellerine sağlık , hayırlı cumalar...
Yorum Gönder