8 Mart 2012 Perşembe

IZGARA TAVUK KANAT

Merhaba Lezzetseverler..
Kanat ızgara yapabilmek ıcın ıllakı piknıge gıtmenıze gerek yok. Ben Tefalın Dumansız Izgarasında yaptım. Fakat evınde  dumansız ızgara olmayan arkadaşlarım  tost grılın üzerınde bıle rahatlıkla yapabılırler.
Malzemeler :
1 kg tavuk kanat,
Yarım limonun suyu ,
1 çorba kaşığı biber salçası,
Yarım kahve fincanı sıvıyağ,
Tuz ,
Karabiber,
Acı pul biber,
Kekik,
Sosun bekletilme süresi : 1-2 saat
Hazırlanışı
Limon suyu, sıvıyağ, salça, tuz, karabiber, acı pulbiber ve kekiği çatalla çırparak bir sos hazırlayınız.Tavuk kanatlarını hepsini sosla harmanladıktan sonra  1-2 saat buzdolabında bekletiniz.Buzdolabından çıkartığınız tavuk kanatlarını  ızgarada  iki tarafını da çevirerek pişiriniz.
Tavuk kanatlarının içlerinin çiğ kalmaması için önce orta derecede, sonra kısık derecede pişiriniz.
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..

7 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım...

tiremisuda işler nasıl devam ediyomusun..

allah kolaylık versin inşallah...

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

Canım, işler çok ıyı degıl. Pek sıparıs cıkmıyor. Kursa gıdıp gelıyorum. Bitınce ınsallah kendı işletmemı acacagım.
Sevgıler..

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm şahanesin hergün kendini biraz daha geliştirmen çok güzel.. tebrik ederim..

Adsız dedi ki...

Merhaba canim...
Kanatlar muhtesem görünüyor...
Ellerine saglik canim...
Sevgiler

emelce yemek dedi ki...

ne guzel allah yolunu acik etsin

Federica Simoni dedi ki...

mmmmmmmmmmm.....che buoni!!!

Atike Momini Ziya dedi ki...

mmm enfes görünüyor. ellerine sağlık anm benm. ben de tvuğu çok severim hem de her çeşidini. tekrar ellerine sağlık , hayırlı cumalar...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...