2 Mart 2012 Cuma

KREPE SARILMIŞ MEKSİKA USULÜ KREMALI TAVUK


Merhaba Lezzet dostları; degişik tarifleri denemek her zaman çok hoşuma gitmıstır.. Bugün sırada krepe sarılmış Meksika usulu kremalı tavuk tarifini vermek istiyorum.. Meksika Mutfagı, bol acılı sosları ve baharatlarıyla Türk damak zevkine en yakın mutfaklardan biridir. Umarım tarifi denersınız, çunku muhteşem bir lezzet..Acıdan vazgeçemeyenlere.. Şimdiden afiyet olsun..
KREPE SARILMIŞ MEKSİKA USULÜ KREMALI TAVUK
KREP'İN MALZEMELERİ
4 Kişilik
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
2,5 çay fincanı un
1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için 1/2 çay bardağı sıvı yağ

KREP'İN HAZIRLANIŞI
Un, yumurta ve sütü derin bir çırpma kabına alıp sıvı bir hamur kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonra tavamıza çok az miktarda yağ alıp kızdırıyoruz. Yağı ne kadar az kullanırsak krep o kadar lezzetli olur. Daha sonra tavaya 1 kepçe krep hamurumuzdan döküp tavayı çevirerek tüm tabana yayılmasını sağlıyoruz. Tavayı sallayarak hamurun yanmasını önlüyoruz. Bir spatula yardımıyla çevirerek krepin her iki yönünü de pişiriyoruz.

MALZEMELER:
1/2 tavuk bonfile
1 yemek kaşığı soya sosu
1 küçük paket mantar
1 paket krema
2 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
Karabiber
Kişniş
Biberiye
Çok acı pul biber
Yarım kadeh beyaz şarap
2 çorba kaşıgı acisso
1 tatlı kaşıgı kekik
Tuzot
Arzuya göre zeytinyag

YAPILIŞI:
Tavuk bonfilelerimizi  ve kırmızı biberlerimizi julyen halde doğrayalım. Wok tavada yagımızı kızdıralım, sıvıyağda bonfive ve kırmızı biberlerimizi harlı ateşte soteleyelim. Sarımsak, soya sosu ve  kremayıda ekleyip tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.  Tavuk etleri biraz pişince içine tüm baharatlarımızı ve acı sosumuzu katalım, sotelemeye devam edelim. Pişince 1 paket kremamızı  ve 1/2 kadeh beyaz şarabımızı da içerisine ekleyelim ve bir kaç kez ateşte çevirip ocagın altını kapatalım. Daha sonra hazırladıgımız kreplere Meksika usulü kremalı tavuk harcımızdan içerisine koyarak sıkıca sarıp, sıcak olarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...