Merhaba Lezzet dostları; degişik tarifleri denemek her zaman çok hoşuma gitmıstır.. Bugün sırada krepe sarılmış Meksika usulu kremalı tavuk tarifini vermek istiyorum.. Meksika Mutfagı, bol acılı
KREPE SARILMIŞ MEKSİKA USULÜ KREMALI TAVUK
KREP'İN MALZEMELERİ
4 Kişilik
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
2,5 çay fincanı un
1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için 1/2 çay bardağı sıvı yağ
KREP'İN HAZIRLANIŞI
Un, yumurta ve sütü derin bir çırpma kabına alıp sıvı bir hamur kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonra tavamıza çok az miktarda yağ alıp kızdırıyoruz. Yağı ne kadar az kullanırsak krep o kadar lezzetli olur. Daha sonra tavaya 1 kepçe krep hamurumuzdan döküp tavayı çevirerek tüm tabana yayılmasını sağlıyoruz. Tavayı sallayarak hamurun yanmasını önlüyoruz. Bir spatula yardımıyla çevirerek krepin her iki yönünü de pişiriyoruz.
MALZEMELER:
1/2 tavuk bonfile
1 yemek kaşığı soya sosu
1 küçük paket mantar
1 paket krema
2 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
Karabiber
Kişniş
Biberiye
Çok acı pul biber
Yarım kadeh beyaz şarap
2 çorba kaşıgı acisso
1 tatlı kaşıgı kekik
Tuzot
Arzuya göre zeytinyag
YAPILIŞI:
Tavuk bonfilelerimizi ve kırmızı biberlerimizi julyen halde doğrayalım. Wok tavada yagımızı kızdıralım, sıvıyağda bonfive ve kırmızı biberlerimizi harlı ateşte soteleyelim. Sarımsak, soya sosu ve kremayıda ekleyip tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tavuk etleri biraz pişince içine tüm baharatlarımızı ve acı sosumuzu katalım, sotelemeye devam edelim. Pişince 1 paket kremamızı ve 1/2 kadeh beyaz şarabımızı da içerisine ekleyelim ve bir kaç kez ateşte çevirip ocagın altını kapatalım. Daha sonra hazırladıgımız kreplere Meksika usulü kremalı tavuk harcımızdan içerisine koyarak sıkıca sarıp, sıcak olarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder