9 Eylül 2010 Perşembe

İYİ BAYRAMLAR...

Ne bayramlardı eski bayramlar, deriz. Dillere dolanmış olan  bir söz bu. Evet ne bayramlardı “eski bayramlar”. Evet, güzel bayramlardı bizim için çocukluğumuzun bayramları. İple çekerdik gelmesini bayramların. Çünkü bayramlar bizim yeni elbise , yeni ayakkabı, miktarı bol harçlık demekti. Büyük küçük demeden herkesin eline sarılıp öpmek, avuç dolusu rengarenk şeker almaktı.
Bilmiyorum şimdiki çocuklar için de öyle midir bayramlar? Umarım öyledir...Veya öyle olmalıdır.Yoksa üzülürüm şimdiki çocuklar adına. Bayram  yaşayamamış çocuklar gözlerimi yaşartır benim.Bir gün bile olsa “bayram” yaşamalı insanlar ve de tabii ki çocuklar.“Bayram gelmiş neyime” dememeli hiç kimse anlıyor musunuz beni? Biz dedirtmemeliyiz bu lafı anlayacağınız. Bir günlük mutluluk bile yeter bazen ulaşamadıklarımız için, bir günlük de olsa hatırlanmak...
Bir bayram günü ne denir başka bilemiyorum.
Sözü uzatmak mümkün ama ben uzatmak ıstemıyorum..
İlk kez bir bayram ailem ile dısarıya bayran ziyaretlerıne cıkamadım. Çünkü artık işletmem gereken bir işyerım vardı. sabah erkenden gelıp işyerımı actım.. Buruk bir olaydı bu benım ıcın.. 17  senedır ılk kez,  bir bayram hep bırlıkte dısarıya cıkamadık.. Saglık olsun, her ısın bır zorlugu var.. Gülü seven her zaman dıkenıne katlanır..Ben de işyerımı ve meslegımı cok sevdıgım ıcın çok da sorun yapmadım.
Herkese güler yüzleriyle geçirecekleri mutlu bayramlar diliyorum. Yok yanlış dedım. Çocukça bayramlar yaşayın efendim. Açlığın olmadığı, her evde kaynayan bir tencerenin varlığının sürekliliğini diliyorum. Allah nerde muhtaç varsa ona yardımcı olsun. Soframızdan bereket, yüreğimizden aşk hiç ama hiç eksik olmasın.
Sevgiler...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bayramini en icten dileklerimle kutlarim.Sevdiklerinle birlite saglikli mutlu nice bayramlara..
Kocaman sevgıler opuyorum ....

Banu dedi ki...

Canım iyi bayramlar, şeker gibi bir bayram geçirmeniz dileğiyle... Sevgiler...

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir bayram dilerim.

Unknown dedi ki...

Aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte sağlıkl,mutlu,huzur dolu bir bayram geçirmeniz dileğiyler.Bayramınız kutlu olsun.sevgiler.

Fatoş Öztürk dedi ki...

Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Bayramın Kutlu Olsun.Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...