25 Ekim 2009 Pazar

AVCI BÖREGİ(YALANCI İÇLİ KÖFTE)




AVCI BÖREGİ(YALANCI İÇLİ KÖFTE)
Merhaba arkadaşlar,sizlere çok begeneceginizi düşündügüm çok lezzetli kolay kolay kimsenin hayır diyemeyecegi bir börek tarifi vermek istiyorum.Fotografta resmini gördügünüz gerçegi gibi olmasada tadını çok andıran bana göre kolay içli köftedir.Bu tarifimiz çok pratik vede çokk lezzetli.Ben bu böregi bolca yapıp derin dondurucuya koyuyorum.Ve acil bir misafirim geldiginde çıkarıp kızartıyorumAslında fırındada yapılıyor.Ama tahmın edersınız kı ,fırında kızartma kadar tadı lezzetli olmuyor..Çalışan ev hanımları için çok pratik olacaktır.Gerçekten yalancı içli köfte tadını andırdıgını göreceksiniz.Eğer daha önce yapmadıysanız ya da bir yerlerde yemediyseniz kesin denemenizi isterim.Şimdi tarifimize geçelim.

MALZEMELER:
4 adet yufka
300 gr kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur (ince bulgur)
1 adet kuru soğan
biber salçası
maydanoz
1 çay bardağı ceviz
kimyon,
karabiber,
tuz,
bul biber
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardagı galeta unu
YAPILIŞI:
Bulguru kaynamış suyla ıslatın. Şişmesini bekleyin. Diğer yandan soğanı sıvı yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince, içine biber salçasını ilave edin. Daha sonra kıymayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kıymayı da kavurduktan sonra ocaktan alın. Üzerine bulguru ilave edin. En son baharatları, iri çekilmiş cevizi ve küçük doğranmış maydanozları ilave edin.Sogumaya bırakın.
Yufkalara sürmek için derin bir kap içerisine sıvıyağ,süt ve yumurtaları koyup çırpın. Yufkanın birisini geniş bir tezgaha yayın ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 kaşık kadar koyup fırça ile yufkanın her tarafına yayın .üzerine 2.ci yufkayı yayın.ve yine hazırladıgımız sütlü harçtan koyun.yufkayı 8 parçaya bölüp her parçanın geniş tarafına kıymalı harçtan 1,5-2 kaşık koyup sigara böreği sarar gibi sıkıca sarın. Hazırladığınız börekleri önce içine sürdüğünüz sütlü harça, sonra da yayvan bir tabağa koyduğunuz galete ununa bulayın.( galete ununu bayatlamış ve kurumuş kepek ekmeklerini rondodan geçirerek de elde edeilirsiniz) Yağlı kağıt serilmiş yada çok az yağlanmış tepsiye yerleştirip önceden ısıtımış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcakken servis edin.

Afiyet olsun...

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

cemile ablacım demek istiyorum artık blog dünyasına hoşgeldiniz... beim asıl bloğum blogcuda ama blogspottada açtım daha tarif yükleme aşamasında:) http://kalpkurabiye.blogspot.com ve http://kalpkurabiye.blogcu.com bekliyorumm

muko dedi ki...

eline sağlık harika görünğüyor ve değişik bir lezzet en kısa sürede deneyeceğim inş...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...