Güzel bır hafta gecırmenız dılekleımle sözlerıme başlamak istiyorum. Bugun sızlere sofralarımızı süslemeye başlayan çok saglıklı ve lezzetlı bır marol çesidinden bahsedecegım.
İtalyan kökenli bir marul çeşidi olan Lollorosso, iç tarafları düz yeşil, kenarları koyu kırmızı ve derin kıvrımlara sahip yapraklardan oluşur. Renkliliği ve güzel şekilli yaprakları sayesinde tabakları süsleyen Lolorosso, çıtır çıtır dokusu ve tatlı marul'u andıran lezzetli ile salataların vazgeçilmezlerinden olmuştur.
İlk olarak Fransa ve İtalyanın Akdeniz kıyılarında üretilen ve tüketilen Lollorosso, son yıllarda dahada yaygınlaşmaya başlamıştır. 10 yıl önce Amerikada sadece ‘healthfood’ (sağlıklı yiyecekler) satan marketlerde bulunan Lollorosso, günümüzde tüm sebze reyonlarını süslemeye başlamakta , seçkin restaurant ve cafelerin menülerini zenginleştirmektedir
İTALYAN SOSLU LOLLOROSSO SALATASI
Malzemeler;
1 paket Chimera Lollorosso marol,
5-6 adet çeri domates,
Maydanoz,
Yeşil sogan,
Kırmızı biber,
Yeşil biber
Sos:
2 yemek kaşıgı elma sirkesi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar sızma zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
İnce kıyılmış tatlı kırmızı biber
İnce kıyılmış taze fesleğen
Hazırlanışı;
Sos malzemesini bir kavanozda karıştırın ve iyice çalkaladıktan sonra bir kaseye koyduğunuz Lollorosso'nun üstüne dökün. Salatayı karıştırarak sosun bütün yapraklara eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Soslanmış salatayı bir servis tabağına yerleştirip çeri domatesleri üstüne koyarak ser ve peynirleri üstüne serperek fazla bekletmeden servise sunun.
4 yorum:
Salata çok sağlıklı ve harika görünüyor.Benim gibi sebze severlerinde ilgisini çekeceğini muyorum:)
Sahane bir görüntü, salata olsunda gerisi benim icin önemli degil, ellerine saglik diyorum canim.
Sevgilerimle
Salata çok güzel ve sağlıklı görünüyor ellerine sağlık. Bende lollorossoyu buldukça alırım ve kullanırım.. sevgiler..
Muthis gorunuyor bir okadarda cok besleyici.Ellerine saglik...
opuldun tatlim.
Yorum Gönder