8 Mart 2010 Pazartesi

DOSTLUK ÜZERİNE BİLDİRİM ÖDÜLÜM.

Sevgili Lezzetsever arkadaşlarım, dostlarım;
Güzel bir hafta geçirmeniz dilklerimle sözlerime başlamak istiyorum.Sevgili  ""Lezzet Günlügüm" adlı blog yazarı arkadaşım beni  dostlarından biri olarak kabul etmiş. Bana bu kiymetli odulu layik gormus. Kendisine teşekkür ediyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyor. Beni nasıl onure etti, bilemezsiniz. Birbirimizin yüzünü karı karşıya gelip hiç görmememize ragmen ,içindeki bu sıcacık duyguları öyle derinden hissediyorum ki,bu blogu kurdugum her gecen gün ne kadar iyi birsey yaptıgımı ve çok dogru bir yerlere dogru yürüdügümü anlıyorum.Yüregim,bir kuş gibi çırpınıyor.Tanıstıgım bu eşsiz insanlarla olmak, beni tarıfı anlatılmaz bir mutluluga sürüklüyor. .Sanal alem deriz ama inanın gercek hayatta böyle bir duyguyu yasamadım ben, aslında yasadım ama gerçek olmadıgını bir süre sonra anladıgım için yaşamamış farzediyorum.
Sizlere, dostluk kavramı hakkında neler dusundugumu kısaca anlatmak ıstıyorum. Herkesın deger yargıları vardır. Herkes keni duygu penceresınden bakar ve bir dost tanımı çizer.
Bence dost; sevgidir, paylaşmaktır, çok çok inanmak ve güvenmektir. Bazen başını kucagına koydugun, aglamak istedigin bir tanıdık limandır. Bazen körü körüne inandıgın, çaresizliginde tutugun güçlü bir el yada gücünü verdigin karşılıksız paylaştıgın sırdır. Kısacası hayata tutunmanın adıdır dostluk...
İnsan oldugumuz için ne yazıkkı bozulmayan dostluklar yok gibidir. Yıkıcı yanımızın birgün illede bir yanlışı olabilmektedır. Ve ben ne zaman yüzünü bir dostun yüzünde gördüysem, birine ısındıysam sonunda ne yazıktır ki, hep acı çekmişimdir.Ne yazıkkı etrafımdakı her dost görünen kişinin bir maskesi var.Oysa Aşık Veysel ne güzel dizelemiş ve bana göre daha manidar bir yorum yazılamamıstır. "Karnın yardım kazma ile bel ile, tırmaladım....el iken , yine karşıladı beni gül ilen, benim sadık yarım kara topraktır" derken yar.dosttur; dostun özelligi işte böyle bir şeydir.
Dostun cinsiyetide pek önemli degildir. Asıl önemli olan yürektir, inanmaktır. Dostun teni dosta haramdır. Tutulan el dostun elidir, et ve kemik degildir. Dostluk bireysel bir ihtiyaçtır.
Dostluklarınızın kalıcı ve sonsuz olması dileklerimle.
SEVGİ VE SAYGILARIMLA...

7 yorum:

LEZİZCE dedi ki...

Canım benim dokunaklı cevabın için çok teşekkür ederim.Duygularını öyle güzel anlatmışsınki bir an kendim konuşuyorum sandım.Bu sanal alemde öyle güzel öyle sıcak dostluklar kuruyoruzki özellikle kendime çok yakın bulduğum arkadaşlarımı elimden geldikçe yalnız bırakmamaya çalışıyorum bir kaçınız gerçekten benim için kıymetlisiniz belirttiğin gibi daha hiç birbirimizi görmedik ama gönüllerimiz bir canım.Benim için dostluk çok önemli öyleki bunu bazen kelimelere dökemiyorum can desin canımı veririm dost bildiğime yeterki içten candan olsun.Dostluğumuzun kalıcı olması dileğiyle canım.Sevgilerimi bıraktım.

LEZİZCE dedi ki...

Nerdeyse unutuyordum canım Dünya Kadınlar Günün Kutlu olsun.

Atike Momini Ziya dedi ki...

canm, dostluk hakkındaki güzel düşüncelerini paylaşıyorum.hakikaten, ben de bloğu açtığım günden beri senin gibi,harika insanlarla karşılaştım. ve inanıyorum ki böylesine güzellikler sunan güzel insanlarda çirkinlik yenilmiştir... aldığın yaralar için se üzgünüm :( ama şuna da inanıyorumki,en kısa zamanda; sana layık,fikrine saygılı,sana inanan,gönlünü kanatmayan bir dost edineceksindir .. bunu için rabbime niyazda bulunacam inşaallah...
sevgiyle,dostlukla,dostla kal ...

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

cemile hanım valla bende önceleri sanal alem yalan alem der güvenmezdim hiç.ama şimdi inanıyorum ve güveniyorum.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm daha nicelerine layıksın ve kavuşacaksınn.. sevgilerimle..

Esra dedi ki...

Payşalım şahane olmuş ne güzelde anlatılmış.Dostuklarının daim olması dileğiyle.

Mutfak Dili dedi ki...

Butun dostlugun ve sizin dostlugunuzun daim olmasi dileyi ile.
Gercekden dostluga layik insansiniz Cemile hanim. Masallah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...