22 Nisan 2010 Perşembe

DENİZ EMRE'NİN KAHVALTI KÖYÜ

Sevgili Lezzetseverler;
Çocuklarımızın bir an önce kendi başına sorunsuz yemek yemeye başlamasını özlemle bekleriz. Ancak bu günlere ulasabılmek ıcın çok çaba ve sabır gerekir. Çünkü sütlü, yumuşak,  tatlı, besinlerden sonra, onları sert ve degişik gıdalara alıştırmak çok zor oluyor! Burada işin işine anne babaların yaratıcılıgı giriyor.İşte bu tarıfte onlardan bir tanesi. Yarın 23 Nisan, çocuklarımızı sevındırmek ve onlara sürprız bır kahvaltı hazırlamak adına  bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilir ve kahvaltıyı bir eglenceye dönüstürebilirsiniz. Oglum Deniz Emrenın yüzündekı gülücükten ne kadar mutlu oldugunu görebilirsiniz:)))
Malzemeler:
2 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı krem peynir
30 gram beyazpeynir
Mısır taneleri
Kırmızıbiber
1 küçük salatalık
1 haşlanmış yumurta
1 kiraz domates
5'er yeşil ve siyah zeytin
1 tatlı kaşığı reçel
1 tutam kıyılmış dereotu
1 dal maydanoz
Hazırlanışı:
 Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin. Diğer ekmekten üçgen bir parça keserek tabaktaki ekmeğin üzerine çatı şeklinde yerleştirin. Kalan ekmek parçasından dikdörtgen küçük bir parça kesip baca şekli verin. Beyazpeynirden dikdörtgen bir parça kesin. Kapı olacak şekilde ekmeğin üzerine , kalan peynirden 2 küçük kare kesip pencere şekli verin. Kırmızıbiberden önce kapı için uzun ince bir parça kesip peynirin ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Kare kestiğiniz kırmızıbiberin yanından üçgen bir parça daha kesin. Bu parçayı perde olarak kare peynirlerin üzerine yerleştirin. Çatı ile bacanın üzerine çilek veya vişne reçeli sürün. Ağaç yapımı için salatalıkları 5-6 cm boyunda bir dilim kesin. Ev olarak hazırladığınız tost ekmeğinin yanına yerleştirebilir. Üzerine yumurtadan yuvarlak bir dilim kesip yerleştirin. Yumurtanın etrafına sırasıyla yeşil ve siyah zeytinlerden yuvarlak dilimler kesip yerleştirin. Salatalıktan ağaç gövdesinin yanına kıyılmış maydanoz ile yaprak görüntüsünü çocuğunuz yapabilir. Kıyılmış dereotlarını da salatalığın alt kısımlarına serpiştirerek çimen yapabilir. Ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri güneş yapımı için kullanabilir. Domatesin etrafına mısır taneleri sıralayabilir. Kahvaltımız hazır.
Afiyet olsun..

11 yorum:

Atike Momini Ziya dedi ki...

harika bir fikir :) fikrine sağlık güzelim...hergün olsun 23 nisan , neşeyle dolsun insan...
sevgiler...

Unknown dedi ki...

Cookk ama cok sirin olmus, bu tepsiyi begenmeyece bir cocuk düsünemiyorum... Fikrine, ellerine saglik... Sevgilerimle,

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ne kadar hoş bir fikir ya bayıldım:)))


Bende köyy istiyorum:D

Adsız dedi ki...

Biraz önceki yorumda adımı yazmayı unutmuşum,( yemekdefterim.blogcu)

Adsız dedi ki...

Harika bir köy :)) olmuş, ellerinize sağlık. Çocuklara birşeyler yedirebilmek için ne fikirler üretiyoruz ama. Selamlar.

LEZİZCE dedi ki...

Maşallah canım allah bağışlasın yerim ben onun o gülüşünü afiyet şeker olsun paşamıza.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

çok şirin olmuşşş:)güzel fikir.sevgiler:)

Işıl dedi ki...

sabah ılk ıs bende kuruyorum bır köy kızıma harıka fıkır bayıldım

Işıl dedi ki...

denedım bayıldık yayınladım sagol

gullesu dedi ki...

bayıldım valla ne güzel olmuş

Unknown dedi ki...

ya çok güzelmiş ama ya...
bende severim böyle çocukları sevindirmeyi ve iştah açıcı etkinlikleri (benim kızımın ihtiyacı yok gerçide) ellerinze sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...