20 Nisan 2010 Salı

TURUNÇ PELTELİ CHEESECAKE


MALZEMELER:
Hamur için:
1 yumurta
100 gr tereyağ
1 çay bardağı şeker
Bir fiske tuz
Bir fiske şeker
Alabildiği kadar un(1.5 bardak kadar)
Not: Cheesecake tabanını yukarıdaki tarife göre hazırlamanızı öneririm. . Dolayısıyla kısa yoldan taban hazırlamak isteyenler için de malzemeleri ve kısa anlatılışını buraya eklemek istedim: Yukarıdaki malzemeler yerine ;
1.5 su bardağı dövülmüş Eti Burçak bisküvi (1 paketten biraz daha fazla),
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Tüm malzemeleri karıştırıp tabana (ve dilerseniz kenarlara) yayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirip soğutun.
Krema için:
200 gr labne peynir
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket krema
1 çay bardagı taze sıkılmış turunç suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardagı yoğurt
1 çay bardağı un
Yapılışı
Hamuru için :
Hamurunu hazırlamak için 23 cm’lik kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayıp bir kenara ayırın.
Bir rondoda un, şeker ,tuz ve ardından oda sıcaklıgındakı tereyağını ekleyip kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Bir adet yumurtayıda ekledikten sonra hamuru çok fazla yoğurmadan bir top haline getirin ve kalıbın tabanına koyun. Ellerinizle bastırarak tabana ve kenarlara iyice yayın. Cheesecake hamurunun tabanına bir çatalla 8-10 yerinden ufak delikler açıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika boyunca pişirin (çatalla delikler açmamızın nedenı hamurumuzun çok falza kabarmasını önlemektir)
Kalıbı fırından çıkartıp soğuduktan sonra dolaba koyun.
Krema için :
Yumurta ve un haricindeki tüm malzeme bir çırpıcı yardımı ile karıştılır. Un ve yumurtalar kırılarak krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Dolaptan aldığımız tabanın üzerine dökülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dk pişirilir. 50 dk boyunca fırının ağzı açılmamalıdır.
Üzeri için pelte tarifi
Malzemeler :
2,5 su bardağı taze sıkılmış turunç suyu
3 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı turunç. kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker (damak tadına göre eksiltilip fazlalaştırılabilir)
İnce ince dogranmıs turunç  kabukları
Yapılışı:
1.Turunçları rendeleyelim. Turunçların içini iyice sıkıp sularını çıkarttım.(2,5 su bardağı kadar.)
 Tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişirdim.
5. Ocağın altını kapattıktan sonra bir müddet daha karıştırıp hafif ılındıktan sonra turunç kabuklarının içine dikkatlice boşalttım.
Ertesi gün kelepçeli kalıbından çıkartıp servis tabağına alın ve servis yapın
Afiyet Olsun

2 yorum:

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

ellerine saglik,cok istah acici,diyet bozdurucu gorunuo:)))

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık çok nefis görünüyor.Sevgiler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...