10 Kasım 2009 Salı

FIRINDA KÖFTELİ PATATES







FIRINDA KÖFTELİ PATATES
Malzemele
r:

4 adet patates,

2 adet domates,

2 adet yeşil biber,

1 adet sogan,

Köfte için:

300 gr. kıyma,

1 soğan,

1 diş sarımsak,

kurutulmuş ekmek,

1 tutam maydanoz,

1 yumurta

tuz,

karabiber,

kimyon,

Kekik.

Sosu için:

1 yemek kaşıgı salça,

1 su bardagı su,

Tuz,

Karabiber,

Zeytinyağı.
Yapılışı:
Köftesi için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydonoz, yumurta, kurutulmuş ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek köfteyi yoğurun.Yuvarlak, yassı köfteler hazırlayın. Patatesi ince olarak halka halka kesin. Hafif yağlanmış borcama sırayla patatesleri, köfteleri, domates sogan ve biber dilimlerini yerleştirin. Sosu hazırlamak için, bir kasede salça, zeytinyağ, tuz, karabiber ve suyu çırpıp üzerine gezdirin. Önceden (170-180 C) ısınmış fırında 1 saat kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Hilalland dedi ki...

Cemilecim elelrime sağlık. resmini göremesemde köfte ve patates daha güzelbir lezzet olamaz heralde. üzerinede kekik offoff koku iştah acıcı :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...