29 Kasım 2009 Pazar

MAYDANOZ TARATORU


Türk mutfağında çok sık hazırlanan, çok yoğun olarak da Akdeniz ve Ege denizi kıyılarında lokantalarda, evlerde tahin, maydanoz, sarımsak ve limondan yapılan besleyici, sağlıklı, çok lezzetli ve yapımı da çok kolay olan bir mezedir. Maydanoz taratoru Akdeniz mutfağı, Ege,Karadeniz, Marmara gibi bölgelere göre yapımı çok degişiklik gösterir. Her bölgede ayrı bir lezzet üretilir. Ekmek içi maydanoz, ceviz içi, havuç, marul, dereotu..En iyi gittigi yer ise hiç şüphesiz rakı,balık,tarator :)Rakının vazgeçilmezi, olmazsa olmazı mezedir.


 


Maydanoz taratoru malzemeleri:
Tahin
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Limon
Tuz

Maydanoz taratoru tarifi:
Kıyılmış maydanozu tabaga koyun. Üzerini örtecek kadar tahın ve gerektigi kadar tuzu ekleyin. Bunları çatalla ezerek karıştırın. Karısıma yavaş yavaş limon ekleyin. Macun kıvamına geldiginde limon danlatmayı bırakın. Bu arada tahın maydanoz ve tuz dengesine dikkat edin. Tabağına alıp istediginiz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Cemileciğim ellerine sağlık canım çok değişikmiş .....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...