17 Kasım 2009 Salı

ZEYTİNYAGLI KABAK VE PATLICAN DOLMASI




Dolma malzemeleri
20 adet kabak ve patlıcan
20 adet tepeleme yemek kaşıgı dolmalık pirinç,
4 adet domates
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 bağ doğranmış maydanoz
1 bağ dogranmış nane
Tuz
Karabiber
Dolma tarifi
Kabak ve patlıcanlarımızı oyalım.Daha sonra onları tuzlu suyun içine bırakalım.Pirinçleri yıkayıp içine tüm malzemelerimizi ve son olarakda yagımızı koyup hepsini karıştıralım.İçimizi, kabak ve patlıcanların içine bir kaşık yardımıyla koyalım.Tencereye sıralı bir şekilde dizerek, üstünü kapatacak şekilde su koyalım. Orta harlı ateşte pişirelim. Üstüne, istege baglı olarak limon sıkıp yada yogurt ile servis yapalım.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...