
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı sıcak su(kaynar olmayacak)
1 su bardağı ılık süt
1 bardak sıvıyağ
İnstant Kuru Maya
1 tatlı kaşıgı Tuz
1 tatlı kaşık toz şeker
Alabildigi kadar Un
İÇİ İÇİN:
Beyaz peynir
Maydanoz
ÜSTÜ İÇİN:
Yumurta sarısı(beyazı ziyan olmasın derseniz hamura ekleyebilirsiniz)
Susam
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparılıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlayarak koyun. Üstlerine yumurtsarısı sürüp susam serpin. Önceden 200 dereceye ısıtılımış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımasını bekleyin çünkü kesilmeyecek kadar yumuşak puf puf bir hamur oluyor. Daha sonra ortadan ikiye doğru ama tam ayırmadan kesin. İçine beyaz peyniri ve maydanozları dışarı taşırarak doldurun.Sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.....
Cemile Okşar
Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparılıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlayarak koyun. Üstlerine yumurtsarısı sürüp susam serpin. Önceden 200 dereceye ısıtılımış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımasını bekleyin çünkü kesilmeyecek kadar yumuşak puf puf bir hamur oluyor. Daha sonra ortadan ikiye doğru ama tam ayırmadan kesin. İçine beyaz peyniri ve maydanozları dışarı taşırarak doldurun.Sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.....
Cemile Okşar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder