25 Kasım 2009 Çarşamba

NİCE BAYRAMLARA HEP BİRLİKTE.....



Bugün Arife..Yine bir bayram sabahına uyanılacak. Yolun yarısına  gelmiş hatta geçiyor olsamda  hala çocuksu bir heyecan ile bayramı bekliyorum. Artık harçlık alamıyor üstüne veriyor olsam da çok güzel bir duygu bu:))

   Her Ramazan ve Kurban Bayramında “Nerede o eski bayramlar “ denir.. Ben duydukça bu söze kızardım. “Ne varsa ” derdim… Sanırım yaşlanıyorum çünkü artık bende iç çekerek “Nerede o eski bayramlar ?” diye soruyorum kendime ,sanırım  bizler de artık yavaş yavaş bu duyguları yitirmeye başladık. Eski tadı tuzu kalmadı bayramların.Herkes bir hayat kavgasına girmiş, çalışmakla meşgulken galiba bu hatırı sayılır güzel günleri de unutmaya başladık. Bu güzellikleri sadece ailemiz bir araya gelince hissedebiliyoruz belki de.
    Sabah kalkınca eşinizin ve çocuklarınızın size sarılması gerçekten insanın yüreğini ısıtıyor ve insan kendini daha bir güvende hissediyor sanki. Bunlar,gerçekten bambaşka duygular. .

   Bayramların gelmesini rahmetli kardeşim ile iple çekerdik.Bir o yana bir bu yana koşuştururduk,tüm apartmanı dolasır sonra yam apartmanlara gıderdik.Rahmetli kardeşim ile bayramda aldığımız o harçlıkları harcarken yüzümüzdeki muzip gülümseme hala hatırımdadır.   Kurban kesilirken gözlerimizi kapatır yada saklanırdık.. Kandan ve  korkardım..Ve o kurbanın basına geleceklerı düşündügüm anda çok üzülürdüm.Küçüklügümden beri hayvanlarla iç içe büyümüştüm.Annemlerın evı müstakil oldugu için neredeyse beslemedigimiz hayvan kalmamıstı.O kesilecegi zaman çok aglardım."Baba nolur onu kesme" diye bagırırdım.Çocuk aklı işte ,tabiki o zamanlar nedenini anlamam mumkun degildi.
     Bayramlarda derler ya,ziyaretin kısası makbuldür. Sizi daha fazla meşgul etmeyip bu mübarek bayramınızı kutlarım.
    Nice bayramlara.
CEMİLE...

6 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın. özellikle harçlık alamayıp vermek. sabah sabah bri senin yazın birde kuzenin yolladığı bir şarkı ile güne içimde bri neşeyle başladım . Şuandada türk sanat müziği konseri veriyorum kendime. Ruhum kuş gibi uçuyor. Senin eşinin ve çocukların bayramı kutlu olsun . Fakat onuru ekstra öp benim için o güzel gözlerinden. ;) sevgiler

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

CANIM ARKADAŞIM HİLAL, BLOGUMA HER YAZI EKLEDIGIMDE BENI YANLIZ BIRAKMAYIP,YÜREGİMİ OKŞAYAN O GÜZEL YORUMLARINI BIRAKTIGIN İÇİN SANA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR.SABAH SABAH SENİ MUTLU ETMEME AYRICA SEVİNDİM.BENDE ANNENIN,SENIN,EŞİNİN VE O GÜZEL DENİZİN BAYRAMINI KUTLAR,SEVGİLERİMİ SUNARIM.

LEZİZCE dedi ki...

Canım ya çok dogru anlatmışsın bende öyle kızardımki nerde o eski bayramlar lafına ama insan zaman geçtikçe daha iyi anlıyor en azından biz elimizden geldikçe yavrularımıza yaşatalım güzel bayram sabahlarını.
Mutlu bir bayram geçirmen dileğiyle sevgiyle kal.

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

CANIM BENİM,YORUMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.NİCE MUTLU,LEZZETLİ BAYRAMLARA HEP BİRLİKTE İNŞALLAH.
SEVGİLER

Yemekbahane dedi ki...

İyi bayramlar diliyorum. Yaptığınız lezzetleri çok beğendiğimi belirtmem lazım. Yörenizin mutfağını çok güzel aktarıyorsunuz.

Sevgiler
Müge

CEMİLECE LEZZETLER dedi ki...

BLOGUMDAKİ LEZZETLERİ BEGENDİGİNİZ YORUM YAZMAYA DEGER BULDUGUNUZ VE BU DUYGULARINIZI BENİMLE PAYLAŞTIGINIZ İÇİN SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BLOGUMA HERZAMAN BEKLERIM.
BENDE SİZE SAGLIKLA VE AFİYETLE GÜZEL BİR BAYRAM DİLİYORUM.
SAYGILARIMI SUNARIM..
CEMİLE..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...