28 Kasım 2009 Cumartesi










ÇİFTLİK HAYVANLARI PASTASI
22 kasım, oglum Deniz Emrenin dogum günüydü.Bu dogumgününde ogluma kendi ellerimle, bir dogum günü pastası yapmak istedım.Ogluma bundan bahsettıgımde mutlulugunu ve çıglıgını duymanız lazımdı.Mersinde pasta malzemeleri ve süslerını bulmak çok zor.maalesef kı bu konuda Mersin çok geri kalmış.Başka şehirlerde gördügüm butik pastacılıgın(şeker hamuru ile yapılan pastalar)henüz ne malzemesi nede herhangi bir kursu var.Umarım en kısa zamanda Mersindede bu tür kurslar açılır.
Migrosta oyuncak reyonunu dolasırken ,içi çiftlık hayvanları ile dolu bir oyuncak bulduk.Ve o an hemen kafamda pastamın şekli beliriverdi.
Akşam olunca pastayı yapmaya başladım.ogullarım basımdan hıc ayrılmıyorlardı.İlk kez bu kadar büyük bir pasta yapacaktım.İçimde korku yoktu.Çünkü aile arasında olacagı ıcın bozma endısesı hiç tasımadım.Çok rahattım.Gelelim pasta tarifimize....

ÇİFTLİK HAYVANLARI PASTASI

Malzemeler;
Kek için;
Dikdörtgen borcam tepsi
6 Adet yumurta,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 paket kabartma tozu,
2 paket vanilya,
3,5 bardak un

ÜSTÜ İÇİN:
2 poşet krem şanti,
2 bardak süt,
Çekilmiş Antep fıstıgı.

İÇİ İÇİN:
Damla çikolata
4 adet muz
YAPILIŞI:
Yumurtalarımızın hepsini bir kaba alıp kırın.Ve şekerle birlikte 10 dk boyunca çırpın.Üzerine yagı ,sütü ekleyip karıştırın.Vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.Dikdörtgen Borcamı yaglayıp,içine un serpin.
Hazırladığmız hamuru tepsiye döküp,ısınmış fırında,180 derecede 30 dk pişirin.
Kekin soğumasını bekleyip,özenle borcamdan çıkarın.Büyük bir bıçak yardımı ile tam ortadan keserek ikiye kesinHazırladıgımız pasta kremasını üzerine yayın.Üzerine muzları sıra ile dızın.Damla çıkolatalarımızı ekleyin.Kekin diğer yarısını , üzerine kapatın.2 bardak soguk süt ile hazırladıgımız krem şantiyi ,pastanın üzerine ve kenarlarına güzelce yayın.Üzerine ve kenarlarına antep fıstığı serpin. Aktaracagımız tepsiyi alüminyum folyo ile kapladım.Pastayı 3 büyük spatula ile servis yapacağınız tepsiye aktarmaya çalısın.
Büyük olduğu için bu aşamada eşimin yardımına ihtiyaç duydum.Ve daha sonra aldıgımız minik hayvancıkları pastamızın üzerine güzel bir şekılde koyunuz.En zevklı yerını, yanı hayvanları yerleştırmeyı ise pasta yapılırken benı bır an olsun yalnız bırakmayan ve bana yardımcı olan büyük oglum onura bıraktım.
"Afiyet Olsun"

4 yorum:

LEZİZCE dedi ki...

Canım öncelikle minik oglunun dogum gününü kutluyorum allah nice nice senelere nasip etsin pastanın üzeri hayvanat bahçesi gibi gayet hoş olmuş tarife bakılırsa tadıda öyle ellerine sağlık.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Oğluna nice yaşlar diliyorum.

Evet bende bu konuda şikayetçiyim, pasta süsleri, malzemeleri konusunda çok pasif.

bahar dedi ki...

deniz emreme allah uzun sağlıklı ömürler versin ...cemilecim pastan görüntüsü ve lezzetiyle birinci sınıf bir pastane kalitesindeydi ellerine sağlık ...

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

evet ya mersinde pasta malzemesi satan yer yok.sinir bir durum.aradım araştırdım ama yok ...kör yusufta gıda boyası buldum onlarda hoş renk değillerdi...
kurs falan zaten yok.amannnnn neyse:)))))elimizdikilerle idare edecez artık.sevgiler.
bir gün görüşelim cemile hanım inşallah.evlerde yakın gibi sanki.görüşmek üzere ....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...