16 Aralık 2009 Çarşamba

BARBUNYA PİLAKİ..




SOFRALARIN OLMAZSA OLMAZI BARBUNYA PİLAKİYİ BİRDE BÖYLE DENEYİN.
Çocuklugumda, annem  ne zaman düdüklü tencereyle yemek pişirse patlamasından ve çıkardıgı sesten korkar  mutfağa giremezdim .Evlendikten sonrada içimde kı o korku  devam etti Ve ben çeyızımdekı düdüklümü yıllarca kullanamadım.Daha soınraları düdüklü tencereler süreyı çok kısaltıp ,çabuk pişirdigi ıcın yavas yavas alısmaya basladım. Fakat yenısı gelınce eskısının pek bir hükmü kalmadı."Tamek Yemek Yarısması"nda kazandıgım Tefal Clipsodan daha öncekı bir yazımda sizlere bahsetmıstım.İnanın eve geldıgı gunden beri neredeyse her yemegımı onda yapıyorum.Tezgahın üzerınden inmedi diyebilirim. O kadar memnunumki. Çok pratik tek elle kapa ve aç çok kullanışlı, saatinide kurunca kaynadıgını ve piştiğini haber veriyor. Yemeklerimi çok kısa sürede pişiriyorum. Asla patlama riski yok. En büyük yardımcım :):).Arkadaşlar,imkanınız varsa almanızı  tavsiye ediyorum.
Bugün sizlere tefal clipso ile 15 dakikada pişirdigim Barbunya Pilaki'yi anlatacagım.
Malzemeler :
1/2 kilo taze barbunya,
1 orta boy soğan,
2 orta boy havuç,
3-4 tane orta boy domates,
1/2 çay bardagı sıvıyag,
1.5 Su bardagı su
1 yemek kaşıgı domates salçası
Tuz,
Şeker.
Hazırlanışı :
Doğradığımız yemeklik soğanı  1/2 çay bardağı zeytinyağıyla kavurun.Kavrulan soğanların üzerine yemeklik doğranmış domatesi ,barbunyaları,salçayı,şekeri,tuzu de ekleyin ve içine 1.5 su bardagı suyumuzuda ekleyın.ve Düdüklü tenceremizin kapagını kapatın.15 dk sonra ateşin altını söndurun.Daha sonra servis yapnız.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Hilalland dedi ki...

TABAK VE PİLAKİNİN MÜTHİŞ UYUMU.ELİNE SAĞLIK GERÇEKTEN GÖRÜNTÜ SÜPER. LEZZET ZATEN TARTIŞILMAZ.

CEMİLE OKŞAR dedi ki...

CANIM BENİM,SENIN TARAFINDAN YEMEGIMIN BEGENILMESI ÇOK GÜZEL BİR DUYGU.GÜZEL YORUMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
SEVGİLER..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...