9 Aralık 2009 Çarşamba

TUZLU SİMİT





TUZLU SİMİT

MALZEMELER:
250 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sirke
1 çay bardagı yogurt
1 yumurta (sarısı içine, akı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un
Susam
Üzeri için;
1 yumurta akı
Susam
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba un dışındaki bütün malzemeleri koyup elinizle iyice karıştırın.
Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamur hazır hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halka şekli verin.
Önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

AFİYET OLSUN

3 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik simit nesis görünüyor

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severim canım elerine sağlık

Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Ellerine sağlık canım en sevdiğim simitlerden bitanesi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...