18 Ocak 2010 Pazartesi

KEDİ PİZZA







MALZEMELER:
1 sogan,
2-2.5 su bardagı un,
Yarım paket yaş maya,
1 tatlı kaşıgı toz şeker,
Yarım çay bardagı sıvı yag,
1 çay kaşıgı tuz,
Yeterı kadar su.
Sosu için:
1 yemek kaşıgı ketçap,
1 yemek kaşıgı sıvıyağ,
Üzeri için:
100 gr kaşar peyniri,
2 siyah zeytin,
3 dilim salam,
Maydanoz sapı.
HAZIRLANIŞI:
Ilık suyun içine toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Unu  geniş bir kaseye alıp tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı ve yagı ekleyip yogurun.üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumruk büyüklügünde bir parça ayırın. Kalanını unlanmış tezgahta merdane yardımı ile yada eliniz ile açın. Ve yaglı kagıt serili tepsiye aktarın. Ayırdıgınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve kulak şekli vererek yapıştırın. Ketçap ve yağı karıstırıp fırça ile hamurun üzerine sürün. Kaşar peynirini rendeleyin ve hamurun üzerine serpiştirin. Salam dilimlerinden kulak,burun,ve göz kapakları,zeytinlerden de göz yapın. 180 derece ayrlı fırında pişirin. Maydanoz sapları ile kedinin bıyıklarını ve kirpiklerini oluşturarak,servis yapın...
AFİYET OLSUN...

4 yorum:

Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünüyor.Ödül için almakta geçiktim özür diliyorum en kısa zamanda bloguma koyucağım.

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Cemilecım çok şirin bir görüntüsü var ellerıne sağlık canım paşalara afiyetler olsun..
Sevgilerle...

KEYFESEYRAN dedi ki...

Canım ellerine sağlık ne hoş olmuş benimkiler zaten pizza canavarı bide böyle yaparsam vay halime

kalpkurabiye dedi ki...

çok cci olmuş ablacım ellerine sağlıkk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...