Malzemeler:
½ kg. Ispanak
1 orta boy Soğan
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Krema veya Süt
Tuz,
Karabiber,
2 su bardağı Tavuk suyu.
Hazırlanışı:
Ispanağı ayıklayıp yıkayıp, doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın ve iki kaşık tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Ispanağı ekleyip kavurun. Ispanak suyunu salıp çekince unu ilave ederek kavurun. Tavuk suyunu ilave ederek 10 dakika kaynatın. Krema veya sütü ilave ederek bir 10 dakika daha kaynatın. Tuz ve karabiberini ilave ederek ocağı kapatın. Çorbayı bir el blenderi ile Pürüzsüz bir hale getirin. Servis yaparken üzerine bir ucunu incecik kestiğiniz krema paketi yardımıyla halka yapın.
Afiyet olsun.
4 yorum:
CEMİLECİM HARİKA BİR ÇORBA PİŞİRMİŞSİN ŞİFALAR OLSUN İNŞALLAH,HAYIRLI CUMALAR DİLERİM
Hiç tatmadım vede pişirmedim..ellerıne sağlık.
Sevgilerle...
Ispanak çorbası pişiriyordum ama hiç krema kullanmadım denemeliyim eline sağlık cemilecim
Canım ellerine sağlık sunumun herzamanki gibi harika...
Yorum Gönder