27 Aralık 2009 Pazar

YILBAŞI PASTASI(İLK ŞEKER HAMURU PASTAM)


Her şey benim deliler gibi ,renkli şeker hamurundan bir şeyler yapma isteğimle başladı. Bunun sebebi de bloğumla ,pastalarımla ve yemek yapmakla kafayı bozmuş olmam ( Şu gün 24 degilde  48 saat olsaydı :): )ben istediğim gibi alışverişe çıkıp, yemek yapıp,pasta yapıp,fotograf çekip,çocuklarım ile ilgilenip, üstünede evin işlerini sıkışmadan yapsaydım) Sevgili eşim bu tutkumu görüp , Mersinde her yeri aradıgımı ve  bulamadıgımı görüp,  internetten sipariş edebilecegimi söylemesiyle bu istegim gerçekleşiverdi..Bende hemen solugu internette şeker hamuru satan bir sitede alıverdım.Okuduklarımı uygulamak için   alışveriş yaparken ilk modelleme denemelerim için 5 kg hazır  beyaz şeker hamuru  ve gıda boyaları aldım.Ertesi gün akşam 8.00 gibi zilimiz çaldı.Gelen kargo görevlisi siparişlerimi getirmişti.O saatte hiç beklemedıgım bir anda geldigi için bir çocuk gibi nasıl sevındım bilemezsınız. O gece içimde bir heyecan bir heyecan uyuyamadım.Çocuklar uyanmadan sabah 6 da kalkıp pastamı yapmaya başladım.İnternetten bulduğum tarife göre hamuru yoğurdum.Ellerime yapışmaması için yogururken içine pudra şekeri koydum.Sonra başladım pastama şekiller vermeye.Keki kaplarken çok zevk aldım. Üst süslemeleri ise tamamen doğaçlama gelişti.Açıkçası nasıl olacağı konusunda tereddütlerim vardı. Ama şunu söyleyebilirim ki çok hoşuma gitti hamurla çalışmak. Zaten ben böyle şeyleri eskiden beri severim. Sonuç olarak ortaya böyle bir şey çıktı. Bakalım beğenecek misiniz??? İlk deneme için çok fena olmasa gerek. İnşallah daha iyilerini yapacağım gelecek günlerde. Kek ve iç malzemesi her zaman yaptığım şekilde gerçi ama tek farkı şeker hamurunun benim için ilk olması .Bu süslemeyi  okadar çok sevdimki yakın bir zamanda İstanbula gidip egitimini bile almayı düsündüm.Neyse fazla uzatmadan tarifime geçecegim.

MALZEMELER:
Keki için:
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı  SİNANGİL tropik aromalı un(Bu undan kullanacaksanız içine kabartma tozu koymanıza gerek yoktur.Çünkü içerisinde bulunmaktadır.)



Kreması için: 2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı SİNANGİL tropik aromalı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı margarin

Yapılışı:
Önce oda sıcaklığında yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Daha sonra un ve süt  ekleyerek pürüssüz bir hamur oluşturun.

Hamuru yuvarlak borcam yada kelepçeli kalıba dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kek pişerken margarin hariç krema malzemesini  küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca margarini ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyan keki ikiye bölün ve içlerine kremasını koyarak üstüne pudra şekeri serpin. Daha sonra benim gibi içinizden nasıl bir süsleme geçiyorsa şeker hamuru ile süsleyin.

12 yorum:

bahar dedi ki...

CEMİLE İLK YORUM BENDEN OLSUN MÜKEMMEL OLMUŞ TEK KELİMEYLE ...ÇOOOKKK ŞİRİN

LEZİZCE dedi ki...

Canım harika olmuş ellerine sağlık.
Ah keşke bende burda ilgili bir kurs bulabilsem.Hiç durmam valla.

mutfaktakizaman dedi ki...

canim harika olmus ilki boyle olursa daha sonrakileri dusunemiyorum:))

ellerine saglik...
mutlu pazarlar canim

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...
Harika olmuş inan ilk yapmana rağman süper olmuşşş....

Tebrik ediyorum ayy bayıldım:D

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Çok şirin bir görünüm ve bir o kadar da albenili..
İlk olan bu ise devamını düşünmek bile istemıyorum çünkü iştahım kabarıyor bakdıkca..
Ellerıne sağlık yuvandan mutluluk huzur eksık olmasın.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Paylaşdıkca çoğalan şey ne deseler Hep SEVGİ derim.
Bizler yalan dünyanın emanetcileriyiz ve günü geldiğinde emaneti bizden sonrakılere bırakıp göçüp gideceğiz yalan dünyadan.
O ana kadar RABBiM in bana sunduğu özel duygu olan Sevgi yi elimden geldiğince her kulu ile paylaşıyorum bu vasıta ile benim yüreğimdekı sevgi de gün gün çoğalıyor hiç azalmıyor hem de hiç.
İşde sanal ortam deriz hatda ve hatda burun bile bükeriz içinde sakladıklarına lakin öyle değil burası bir okyanus ve bu okyanusda keşfedilmeyi bekleyen nice özel yürekler var.
Cemilecim işde özel diye adlandıracağım yürekler bir taneside sensin neden niye diye sorma sakın sundukların samimi ve içden yüreğinin derinliklerinden bizler için ortaya dökülüyor daha ne istiyim ki.
RABBİM Yuvandan huzuru sağlığı mutluluğu nhiç eksik etmesin..
Gül yüzün hiç ama hiç olmasın..

Sevgilerle
SeViL :...

Aliakkoz@hotmail.com dedi ki...

cemile hanım;
uzun zamandır yemeklerinizn tariflerini beğenerek şzliyorum. elinize vede emeğinize sağlık. hepside birbirinden lezzetli vede çok değişik talardan oluşuyor.bunları bizlerle de paylaşma nezaketini de gstermeniz çok büyük bir incelik. işallah bundan sonra kendi bloğunuz olan cemilece lezzetlerde görüşmek üzere der paylaşıma ve nazik yazınıza teşekkür eder saygılar sunarım. tarif harika olmuş lezzeti için yapmadan bir şey diyemiyeceğim ama görüntü nefis albeni ye diyor. bu işe de en çok torunum sevinecek ,şallah sizinki kadar olmasada ona yakun bir görüntü vede lezzet yakalamaya çalışacağım. paylaşım için sağolun. saygı vede hürmetlerimle en iyi günler sizlerin olsun efendim

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

SEVİLCİGİM,BLOGUMA YAZDIGIN 2.MESAJINDA BİR O KADAR HİS VE SEVGİ DOLUYDUKİ,İNAN OKURKEN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU.VE BENİ ÇOK DERINDEN ETKİLEDİ.İŞTE BU BLOG OLAYININ EN SEVDIGIM YANLARINDAN BIRIDE BU.SENIN GIBI BİR ARKADASI DOSTU BANA KAZANDIRDIGI İÇİN.İNAN BANA SANAL ALEM İLE YAZDIKLARINA KATILIYORUM.BELKİ INANMAYACAKSIN AMA GERCEK DÜNYADA ,BURADA EDİNDİGİM GİBİ NE GERCEK BIR INSAN NEDE GERCEK BIR DOST VAR.HEPSI BIRER MASKE TAKMIS YÜZLERİNE.VE İÇİMİ ÇOK ACITIYORLAR.
BUNDAN SONRA DAHA SIK GÖRUSEBILMEK VE PAYLASABILMEK DİLEGİYLE.
SEVGİLER CANIM.

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

ALİ BEY,TARİFİ YEMEKTEKİ MESAJLARINIZDAN SONRA ,BLOGUMA YAZDIGINIZ BU MESAJ BENİ OKADAR ÇOK SEVINDIRIP ONURE ETTIKI NE DIYECEGIMI BILEMIYORUM.SİTEME GELİP BU NAZİK YORUMLARI BIRAKIP ZAMAN AYIRDIGINIZ ICIN SIZE TEŞEKKÜRÜ BİR BORC BILIRIM.BU TARİFİ BENİM KADAR GÜZEL YAPACAGINIZA INANIN HIC KUSKUM YOK.INSALLAH BIR GUN KISMET OLUR YAPARSANIZ DA MUTLAKA GÖRMEK ISTERIM.BLOGUMA HER ZAMAN BEKLERİM.
SAYGI VE SEVGİLERİMLE.

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

SEVGİLİ BAHAR,LEZZET GÜNLÜGÜM,MUTFAKTAKİ ZAMAN,PEMBE TATLAR,INANIN BU YORUMLAR BENI ÖYLE BIR KAMÇILIYORKI,HEMEN BASKA BIR TARIF YAPIP YINE BU GUZEL YORUMLARINIZLA ÖDÜLLENİYORUM VE BU YORUMLAR BENI NASIL MUTLU EDIYOR.TARIFI MUMKUN DEGIL.
SAYGI VE SEVGİLERİMLE.
CEMİLE OKŞAR

Sedef dedi ki...

Sedo'dan Lezzetli Tarifler:
Cemile hanımcım,ellerinize sağlık çok güzel ve başarılı olmuş:))Eminim tadıda çok nefistir.blogunuzu beğenerek takip ediyorum...emeğinize sağlık,sevgiler:)

kutsalsofra dedi ki...

günaydınnnnnnnn,dolmanın her türü çeker beni,bayılırım,çok güzel görünüyorlar arkadaşım,emeğine sağlık dedikten sonra soruyorum,nasılsın nasıl oldun,seni merak ettim arkadaşım,sevgiler diledim,hoşçakal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...