18 Ocak 2010 Pazartesi

YEMEK YARIŞMASINA KATILDIGIM PEYNİRLİ KÜNEFEM:

Bu tarifimle(Antakya  Peynirli Künefe) tuzbiber dergisinin 2. yemek yarışmasına katılıyorum. Göndermiş olduğumuz yemek tarifi ve fotoğraflar 20-31 Ocak 2010 itibari ile TUZ BİBER YEMEK DERGİSİ'NDE  yayınlanacak ve puanlama başlayacaktır.Dogrusu çok da heyecanlıyım.Güzel bir yarısma olması dileklerimle. Şimdiden katılan arkadaşlara boş şans diliyor ve tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.oylama için burayı ziyaret edebilirisniz.
http://tuzbiberdergisi.com/post/2010/01/19/TuzBIBER-Dergisi-2Yemek-Yarismasi.aspx
SAYGI VE SEVGİLERİMLE











ANTAKYA PEYNİRLİ KÜNEFE
Malzemeler(6 kişilik)
500 gr künefelik tuzsuz peyaz peynir,
500 gr künefe,
250 gr tereyagı,
1 kilo şeker.
Yapılışı:
Kadayıflarımız elle parçalanır. Künefe kadayıfımız kadar peynirimizin olmasına özen göstermeliyiz. Peynirin suyunu bırakması için küçük parçalara ayırarak avucumuzun içinde sıkıyoruz. Bunu peynir suyunu bırakana kadar iki üç kez tekrarlıyoruz ve daha sonra peyniri dinlenmeye bırakıyoruz. İnce kenarlı 60 cm çapında bir tepside künefenin ortası açılıp tereyağı konulur. yağ künefeye yedirilip,her tarafına tereyagı yayılacak şekilde elimizle yogururuz.Hazırladıgımız kadayıfı ikiye ayırıyoruz;yarısını bir yere ayırıyoruz Ayrılan künefenin yarısını tepsinin tabanına biraz tereyağı sürüp yarım cm. incelikte yayıp sıkıca bastırıyoruz,güzelce döşüyoruz.. sıktığımız peyniri bu tabakanın üzerine eşit oranda,kenarlara taşmayacak ,tamamını kapatacak şekilde yayıyoruz. Künefenin diğer yarısı peynirin üstünü kapatacak şekilde yarım cm incelikte, düzgün bir biçimde sıkıştırılarak yayılır. Orta hararetteki ateşin üstünde hafif hafif döndürülerek altı pembeleşinceye kadar kızartılır. Ayrı yağlanmış bir tepsiye alt üst edilir. Diğer tarafı da kızartılıp pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine hazırlanan şurup dökülür.Sıcak sıcak servis yapılır.İyi künefenin özelliklerinden biri çatalı vurduğumuz zaman 10-15cm sünmesi lazım. Künefeye isteğe göre üzerine fıstık kaymak ilave edilir. Hatay’ın geleneksel peynirli künefesi sade olarak yenir.

ŞURUBUN HAZIRLANIŞI:
1 kilo şekerin üzerini tamamen kapatacak şekilde su döküyoruz. Bunu eriyinceye kadar ateşin üzerinde kaynatıyoruz. Daha sonra içine birkaç damla limon suyu damlatıyoruz. Şıra halindeki şurubumuzu soğumaya bırakıyoruz. Önemli olan sıcak künefemizin üzerine soğuk şıranın dökülmesidir.Eğer ikisi de sıcak olursa künefemiz istenilen kıtırlıkta olmaz hamurlaşır. Üzerine soğuk şıra döktüğümüz künefemizi bekletmeden sıcağı sıcağına yememiz gerekir.
AFİYET OLSUN...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

bu ne böyle.. çok güzel olmuş böylesini (duymasınlar ama) Antakyalılar yapamıyor ellerine sağlık.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

HARİKA BİR LEZZET .ELLERİNE SAĞLIK.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Amanın hiç dayanamam ellerıne sağlık canım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Oo süper olmuş canım bol şans...

KEYFESEYRAN dedi ki...

Kız Elzemhobby söle bende güzel yaparım ikinizide öperim ellerine sağlık canım bende bir bildirimin var

nuralp dedi ki...

MERHABA, SİZİNLE TANIŞMAMIŞTIK. TUZBİBER YARIŞMASINDA RAKİP OLSAKDA:) KÜNEFENİZE BAYILDIM. ELLERİNİZE SAĞLIK. YANLIZ BU MALZEMELERİ NEREDEN BULUYORSUNUZ? NE ZAMAN AKLIMA DÜŞSE YAPMAK İSTESEM MALZEME ALMA AŞAMASINDA KALIYORUM:) HADİ KADAYIFI BULDUM DİYELİM, PEYNİR NORMAL TUZSUZ BEYAZ PEYNİRMİ? BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM... SEVGİLER...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...