Pandispanyası için:
5 adet yumurta,
4 kahve fincanı un,
4 kahve fincanı tozşeker.
Krema için:
3 çorba kaşıgı tozşeker,
2 çorba kaşıgı un,
2 su bardagı süt,
Yarım kutu labne peyniri.
Üzerine:
1/2 paket krem şanti,
1/2 su bardagı soguk süt,
Renkli şekerlemeler.
Öncelikle pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.Unu ilave edip tekrar iyice çırpın.Yaglanmış ve unlanmış kelebek kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kabarana dek pişirin.
Pandispanya soguyunca ortadan ikiye kesin.Krema için,bir tencerede tozşekerle sütü karıştırın.Unu eleyerek ekleyin.Topaklanmamamsı için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Soguduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırun.
Keklerin bir kenarının ortasına hazırladıgınız kremayı sürün.Diger kenarını üzerine kapayın.Üstünede kaplayacak biçimde kremayı sürün.
Krem şantiyi soguk sütle çırpın ve krema sıkacagına doldurun.ve istediginiz şekli verın,şekerlemelerle süsleyip servis yapın...
AFİYET OLSUN.
8 yorum:
Cemile cim çok şirin olmuş ellerine sağlık yavruların afiyetle yesinler..
Sevgilerle..
ellerine sağlık baya güzel görünüyor.
Gerçekten çok hoş olmuş ama kalıbı olmadan yapılmaz heralde
Canım ellerine sağlık çok cici olmuş...
Yumuşacık agızda eriyen nefis bir pastaya benziyor:)Görüntü güzel ellerinize sağlık:)))Sevgiler
pastaniz cok hos gorunuyor
renk ve susleme cok guzel
emeginize saglik
www.yenitadlar.blogcu.com
Canım bende bir ödülün var ugrayıp alırmısın.
ablacımm tam cici kızlara göre çok güzel olmuşş ellerine sağlık
Yorum Gönder