21 Ocak 2010 Perşembe

KISIR..

Hemen hemen herkesin çok sevdiği kısır, yemek menülerine ve ikindi çaylarına çok yakışan bir salata türüdür. Farklı yöntemlerle ve malzemelerle yapılan kısırı birde benden dinleyin.


Malzemeler
6 çay bardağı esmer ince bulgur (kişi başı 1 çay bardagı konulur),
2 adet kuru soğan ,
2 adet domates ,
1 demet maydanoz ,
1/2 demet  Nane,
1 Bağ taze soğan,
1 çay bardagı nar ekşisi,
1 çay bardağı zeytinyağ,
2 su bardak kaynar su ,
2 yemek  kaşığı biber salçası
Tuz,
Karabiber ,
Kimyon,
Kırmızı biber .

Yapılışı
Bulgur geniş bir kaba konur, sıcak su ile 15 dakika ıslatılır.Bütün sebzeler yıkanır ve ayıklanır.Yeşil biber ,kabukları soyulmuş domates ve salatalıklar küçük küçük ,maydanoz,kuru ve yeşil soğanlar ise ince ince doğranır.Doğranmış kuru soğan ve salçmız ocakta zeytinyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.Karabiber,tuz,kimyon,kırmızıbiber, eklenerek ocaktan inidirilir..Bulgurun üzerine dökülerek iyice karıştırılır ve bulgurun yumuşayıp ezilmesi için güzelce yogrulur.İyice yoguruldukatn sonra,nar ekşisi,yeşil soğan ,maydanoz,nane ilave edilerek karıştırılır.Domatesler ve salatalıklar en son eklenerek tekrar karıştırılır ve servis yapılırken üzerine çok acı pul biber serpilebilir.Servis tabagına istege  göre sögüş domates ,salatalık,acı sivri biber turşusu,turp,haşlanmış asma yapragı ve marul bunlarlada tercih edilebilir.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Cemilecim eline sağlık bende çok severim.Sevgiler.Mine

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Cemıle cim sabah sabah yapılırmı bu bana ya ! Ne hıkmetse kısır a asla hayır dıyemeyen bır bunyem var cok severım hele kı hamaretlı elden cıkmış ise balıklama dalarım.
Canım ellerıne sağlık
sevgilerle..

Adsız dedi ki...

kısırı herkes yapar ama kesinlikle senin yaptıgın kısırın daha güzelini yemedim ellerine sağlık arkadaşım (BAHAR)

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık bilindik kısırlardan uzak mersin ve güneydoğu anadolu usülü sanırım ama miss gibi anadolu kokuyor.. kurban olsunlar ona.. hayırlı cumalar olsun

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bayılırımmm harika görünüyor bayıldım...ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

nisansinan dedi ki...

soganın pişip konması çok şaşırtmıştı beni ve denemeliyim dedim.ve yaptım gerçekten çok hoş oldu.ailecek çok begendik.eline saglık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...