16 Ocak 2010 Cumartesi

CARS (ŞİMŞEK MCQUEEN)PASTASI




Sevgili blog dostu arkadaslarım
Bu tarıfı ılk blogumu actıgım zaman yanı tam 2.5 ay önce, iki oglumda birer araba manyagı oldugu için onları sevındırmek adına yapmaya calısmıstım.Yanı ılk denemelerımden bırı oldugu ıcın aslında cok fazla ıcıme sınmedı.Ama şeker hamurunu bulamayan yada şeker hamuru ıle yapmayı degılde krem santı ıle yapmak isteyen arkadaşlarım olabilecegi için yayınlamak ıstedım.Çok yakında buyuk oglum Onur'un dogum gununde şeker hamuru ıle yapmayı dusunuyorum.Bu arada 2.5 ay'da gecen suredede kendımı bıraz tecrube kazanmıs olarak gördugum ıcın, bundan daha guzel bır göruntu cıkaracagımada emınım.Şİmdi bu açıklamadan sonra sıze tarıfımi vermek ıstiyorum.
MALZEMELER:
 3 tane yumurta,
 1 su bardağı şeker,
 1 kahve fincanı süt,
 1 kahve fincanı sıvı yağ,
 1 paket kabartma tozu,
 1 paket vanilin,
 1 çimdik sarı gıda boyası,
 Aldığı kadar un ( 1,5-2 su bardağı civarı)
Kreması:
2 paket kremşanti,
2 su bardağı süt,
Kırmızı gıda boyası,
Süsleme için:
- 4 tane yuvarlak kakaolu kremalı bisküvi,( arabanın tekerleri için)
- 4 tane sarı bonibon (ön ve arka farları için)
- 2 tane mavi bonibon (gözleri için)

YAPILIŞI:
Öncelikle şeker ve oda ısısındaki yumurtaları 6-7 dakika yüksek devirde çırpın. Daha sonra sütü, yağı, unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini karıştırın.   170 derecelik fırında pasta kekini pişirin.keki parçalara ayırın.
2 tane uzun kenarı 26 cm. kısa kenarı 12cm olan (arabanın tabanı için.)
2 tane uzun kenarı 12cm kısa kenarı 8cm (arabının tavanı için.)
2 tane uzun kenar 12cm kısa kenar 6 cm (arabanın ön ve arka camını olusturmak için)kek kesin.Ben kekleri düzgünce kesebılmek cın cetvel kullandım:)))
2 paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpın.  Kremşantiyi beyaz haldeyken 2 'ye ayırın ve kalanına çok az kırmızı gıda boyası katın. ve dolaba kaldırın. Daha sonra dolaptan cıkarın.Beyaz kremşantiyi kekin aralarına sürüp kek parçalarını araba oluştıracak şekilde yerleştirin...
Kırmızı kremşantiyle her tarafını itina ile sıvayın. Bu işlem için uzun ve duz bir bıçak kulllanabilirsiniz. Ve arabaya ağız yapıp pastayı tamamlamış olun. en son sarı bonibonlarla far, kırmızı bönibonla agız,mavi bonibonla göz, kakaolu bisküvilerle tekerlek yaptıktan sonra pastamız hazırdır :)

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

çok cici olmuşş tebrik ederimmm ablacımm

kutsalsofra dedi ki...

hayırlı olsun arkadasım,ben kutsalceyiz.blogcudayken onlarca blogcu arkadasım gelirken,com olduktan sonra elenip 3-5 tane kaldı,bilmemki nedendir,öyle parası çok olan bişey değil halbuse,herneyse,sana sevgiler selmlar karadenizden...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...