3 Ocak 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI





Malzemeler
1 orta boy lahana (yaprakları haşlanmış)
2 bardak  pirinç
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 adet domates
1 y.k. salça
1 çay bardagı zeytinyag
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Limon dilimleri
Yapılışı
Yıkayıp temizledigimiz lahana yapraklarını sıcak suda haşlıyoruz. lahana yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye veya üçe kesiyoruz. Sogan,domates ve maydanozlarımızı incecik doğrayıp salça, zeytinyağı, ve baharatlar ile karıştırma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz.
Yaprakların bir kenarına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup iki kenarını hafifçe içe doğru bükerek sıkı şekilde sarıyoruz.Lahananın diger  yapraklarınıda bu şekilde bitirip tencereye yerleştiriyoruz.Üzerini örtecek kadar sıcak su gezdirip, limon dilimleri yerleştiriyoruz. Orta hararetteki ateşte 30-40 dakika pişiriyoruz.Piştikten sonra kuru nane ve yogurt ile servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun..

4 yorum:

GÜLSÜM dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.... OLSADA YESEK.... SARMAYA ÜŞENİYORUM AMA:))
ELLERİNE SAĞLIK....

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım bende nane ile seviyorum ellerine sağlık ...

Ali Akköz dedi ki...

harika görünüyor cemile hanım inanın sabah gördüm vede iştahım açıldı. elinize vede emeğinize sağlık. hele nane ile değişik bir lezzet yaratmak fikri çok hoş. tabii yapıp deneyeceğim. paylaşıma teşekkür eder saygılar sunarım

nisansinan dedi ki...

ellerine saglık çok güzel görünüyo.insanın iştahını açıyo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...