Malzemeler:
500 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar
1 şişe maden suyu
1 Su bardağı un
1 Yemek kaşıgı şeker
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı
Yapılışı:
Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.
Tarator için:
Yarım bardak bayat ekmek içi
Yarım su bardağı ceviz içi
2 Diş sarmısak (ezilmiş)
Yarım Limon suyu
Yarım Su bardağı su
Tuz
Kırmızıbiber
Yapılışı:
Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sos kabının içerisine alın.
4 yorum:
konuğum olmuşsunuz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz
böylece tanışmış olduk umarım daha sık görüşürüz sevgiler
Cemileciğim sen bu tarifi yayınladığın gün bende kalamar almıştım. daha yapmak kısmet olmadı ama senin tarifine göre yapacağım. eline sağlık canım .
hilalcıgım ne buyuk bır rastlantı olmuş.Umarım tarıfımle aradıgın tadı yakalayabılırsın.
sevgıler..
Ellerine saglik canim sevdigim bir lezlet yaninada sarimsakli yogurt nede yakisir
Yorum Gönder