30 Kasım 2009 Pazartesi

KALAMAR TAVA





Malzemeler:
500 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar
1 şişe maden suyu
1 Su bardağı un
1 Yemek kaşıgı şeker
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı

Yapılışı:

Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları önce şekerle bir güzel ovusturun.Ardından tuzladıktan sonra bir kabın içersine alın.Üzerini örtecek kadar maden suyu koyup iki saat bekletin.Sodanın içinden çıkattıktan sonra una bulayın.Tepsiye dizin.Yağı tavada ısıtın.
Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.

Tarator için:
Yarım bardak bayat ekmek içi
Yarım su bardağı ceviz içi
2 Diş sarmısak (ezilmiş)
Yarım Limon suyu
Yarım Su bardağı su
Tuz
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sos kabının içerisine alın.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

konuğum olmuşsunuz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz
böylece tanışmış olduk umarım daha sık görüşürüz sevgiler

Saglıklımutfak dedi ki...

Cemileciğim sen bu tarifi yayınladığın gün bende kalamar almıştım. daha yapmak kısmet olmadı ama senin tarifine göre yapacağım. eline sağlık canım .

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

hilalcıgım ne buyuk bır rastlantı olmuş.Umarım tarıfımle aradıgın tadı yakalayabılırsın.
sevgıler..

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim sevdigim bir lezlet yaninada sarimsakli yogurt nede yakisir

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...