4 Şubat 2010 Perşembe

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

.

Sevgili arkadaşlarım,blog dostlarım;
Size bugün bir üzüntümden bahsedecegim. 2 gündür ne yerdeyim ne gökte, çok kötü bir şey oldu. Baba yadigarım,benim için çok büyük maneviyat olan 8 yaşından beri, yani tam 30 yıldır bilegimden hiç ama hiç çıkarmadıgım künyemi kaybettim. Bir türlü bulamıyorum. Böyle bir şey nasıl olur anlayamıyorum. Kocaman künyeyi kaybetmeyi nasıl başarabildim. Çok ama çok üzgünüm. Çok seviyordum o künyeyi.
Ve en kötüsüde ne biliyormusunuz. ? Bir kaç gün önce bulaşık yıkarken bilegimden düsüverdı ve esım bana dönüp ''Cemıle ıstersen takma bak kaybolur falan çok üzülürsün'' demesi ve benım buna ragmen tekrar bilegime takmam. Ben gündüz kaybettım ve akşam eve geldıgınde benı aglarken gördugünde ne dese tahmın edesınız,''Cemile canım üzülme yenısını alırız ''sözleri. İnanın bagırsa ,çagırsa ,ben sana takma demedımmı dese hakkı var ve sanırım bana bu kadar dokunmayacak.
Sanki bir yerden çıkıverecekmiş gibi geliyor ama bu sadece mucize olur sanırım. O kadar bütünleşmişim ki künyemle her an aklıma geliyor,bilegimde yoklugunu hissediyorum ve aklıma birden künyemi kaybettiğim gelince hiçbir neşem kalmıyor,çok üzülüyorum.
Allahım! Nasıl kaybedebildim künyemi. Nasıl, nasıl,nasıl???Manevi degerının yanında maddı degerıde çok büyüktü tabiki. 54 gr cıvarı bır agırlıgı vardı. Sanırım, şimdi degeri 2.500 tl ye yakın. Tabıkı maddı degerıde buyuk ama ınanın , manevi degerı benım için öyle büyüktü ki 8 yaşımda dogumgünü hediyesiydi babamdan bana. Ben büyüdükçe babam da onu bilegime göre büyütüyordu. Ve işte bu zamana kadar geldi,dile kolay tam 30 yıl....
Şimdi tarifime geçeyim.
Malzemeler,
1 su bardağı sıcak süt,
1 su bardağı madem suyu,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 paket yaş maya,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,

Üzeri için,
1 yumurta sarısı,
Susam, çörek otu.

İç Harcı için,
Beyaz peynir,
İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı,
Mayayı sıcak sütle eritin.
Üzerine toz şeker döküp karıştırın.
10 dakika köpürene kadar bekletin.
Hamuru için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerine nemli bez örterek 1 saat mayalandırın.
Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, avcunuzun içinde bastırarak açın.
İçine iç harçtan koyup kenarlarını sıkıca kapatın.
Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Poğaçaları tepside 10 dakika daha mayalandırın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

8 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Cemileciğim çok geçmiş olsun . bu durumu bende yaşadım. Maddi değeri olmayan ama maneviyatı çok büyük bir bilekliği kaybettiğimde çok ağladım . ve akşam onu evde banyo da havlu askısının üzerinde buldum . nasıl gelmişi oraya bilmiyorum . umarım evdedir ve sen bulursun. tarif güzel ellerine sağlık

KEYFESEYRAN dedi ki...

Cemilecim çok üzüldüm canım aynı şey iki hafta önce başımıza geldi ninemin altınları vardı hırsız girmiş eve ev yerle bir olmuş halam evde yoktu.çalındı diye üzüldük manevi değiri de maddi değeri de çok büyüktü Allah bu ya bir kaç gün sonra halam hırsızların kirlettiği yorganları temizlerken evi düzeltirken mendil içinde bulmuş bulunca tabi bayılma evreleri geçiriyor sevincinden umarım o sevinci sende yaşarsın umarım bulunur.

Pembe Tatlar dedi ki...

Cemileciğim ellerine sağlık canım...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Cemileciğim geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bulursun. Poğaçalar çok güzel görünüyor eline sağlık.Sevgiler.Mine

Hatay Sofrası(Şenay) dedi ki...

Evet seni anlıyorum canım hemde baya pahalıymış yazık olmuş benim eşim olsa lafı sokardı hemen belkide.Belkide okadar üzüldüğümü görünce bşi demezdi bilemiyoum gerçi.Canın saolsun belki daha bulursun üzülme.
Yemek bloglarında tepsi kebabı yazını gördüm eşin de hemşommuş ne güzel.Ayy bende çok özlüyoum Antakyanın herşeyini.Eşin hangi köyünden oranın.Benim eşim de Karaks deniyor şimdiki adı Karlısu beldesi.Bend e Antakyanın yerlisi.:)

susamcorekotuFeriha dedi ki...

canın sağolsun yeterki insanlar yok olmasın,poğaçan enfes olmuş

Adsız dedi ki...

Cemileciğim çok üzüldüm bu durumu bende yaşadım. Maddi değeri olan maneviyatı çok büyük bir altın satı kaybettiğimde çok üzüldüm umarım evdedir ve sen bulursun.canageleceğine mala gelsin tarif güzel ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

canm bu poğçayı denicem güzel olcağını tahmin ediyorum.ellerine sağlık tariflerin hem kolay hem güzel...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...