28 Şubat 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PIRASA..


Merhaba lezzetsever dostlarım, arkadaşlarım;
Güzel bir hafta gecırmenız dıleklerımle sözlerıme başlamak istiyorum. Son zamanlarda aşçılık kursuna devam etmemden dolayı cok yogunum. Oglum Deniz Emreyı bile bu yogunluktan kreşe vermek zorunda kaldım. İnanın günler nasıl birbirini kovalıyor, zaman nasıl geçiyor anlayamıyorum. Bu yogunluk ınanın benı çok yormuyor. Aşçılık kursunda çok güzel lezzetler ve ipuçları ögrendıkce bu beni dahada çok mutlu edıyor ve ınanın yorgunlugum çıkıyor. Dolayısıyle sitemle bile çok ilgilenemez oldum. Hocamız çok guzel lezzetler ve pratik püf noktaları ögretiyor. Hergun 5 çeşıt soguk meze ögrenıyoruz. Aslında her yaptıgımız lezzetin resmını cekıyorum ama sunumu çok guzel olamayacagı ıcın sızlere o resımlerı koyup tarıfı yazamıyorum. Çunku sunum , görsellık benım ıcın çok ama çok önemlı.. Evde kendım yaptıkca bır bır yayınlaycagım, herseyı sızlerle paylasacagım
Bu kursu tamamladıktan sonra da çok güzel planlarım var. Tüm lezzetseverlere , Cemilece Lezzetleri tattırmak amacı ıle, bir işletme acmayı dusunuyorum. Şöyle mütevazı bır meze evi tarzı ve yanında ev işi pasta, ek ve kurabiyeler olsun istiyorum.Orada verılecek belgeye ihtıyacım var. O nedenle sanırım bır sure daha bu kosusturmaca devam edecek. Şu an ıcın soguk mutfak, arkasından sıcak mutfak ve daha sonrada pastacılık kurslarının hepsını tamamlayıp kısmetse inşallah, belgelerımı almak ıstıyorum.  
Şimdi hemen tarıfıme gecmek istıyorum.
Malzemeler:
500 gram pırasa,
2 adet havuç,
4 yemek kaşığı pirinç,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1/2 adet limonun suyu,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
2 tatlı kaşığı şeker,
Tuz
Hazırlanışı
Havuçlar kazınıp, halka halka doğranır. Ardından pırasalar bir parmak kalınlığında doğranır. Düdüklü tencereye zeytinyağı ve salça konulup kavrulur. Havuçlar ve pırasalar ilave edilip, biraz  kavrulur. Üzerini kaplayacak kadar su, limon suyu,pirinçler, şeker ve tuz konulup kapagı kapatılarak 15 dakika kadar pişirilir..Yemek,  buzdolabında iyice soğutulup, servis edilir.
AFİYET OLSUN...

21 yorum:

karabidikim dedi ki...

en sevdiğim tatlardan biridir.Zeytinyağlı herşeyi severim zaten ellerine sağlık canım

MÜNSTER dedi ki...

Canim benim... Allah yardimcin olsun, ama sonunda muradina ereceksin insallah... Benim de hayalim olan bir isi yapmaya hazirlaniyorsun, ne güzel, bu ugurda, tüm kapilarin acik, mutfagin bereketli olsun canim... Bilhassa meze tariflerini sabirsizlikla bekleyecegim... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Cemileciğim her şey gönlünce olsun.İnşallah planladıklarını en kısa zamanda gerçekleştirsin.Ellerine sağlık pırasa çok nefis görünüyor.Sevgiler.Mine

CAHİDE dedi ki...

Bir çoğunun aksine ben pırasayı o kadar çok seviyorum ki her gün yesem bıkmam.Ellerine sağlık Cemile..

Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Canım ellerine emeğine sağlık pırasa nefis görünüyor.Canım umarım istediğin gibi bir yer açarsın allah gönlüne göre versin tatlım ilerde kısmet olursa bende düşünüyorum tabi minişler biraz büyüsünde.
Olmazsa benide al canım yanına:))

Özlem dedi ki...

Cemile'cim, selam. Ne güzel bir plan, eh sen epeyce yol almışsın bile. Belgeleri aldın mı, geriye uygun bir yer bulmak kalıyor. Şimdiden hayırlı olsun ve herşey gönlüne göre olsun diyorum.
Bu kadar koşuşturma arasında yinede güzel bir tarif vermeyi ihmal etmemişsin, ellerine sağlık canım.
sevgilerimle...

Mutfak dili dedi ki...

Cemile hanım gerçekden size gıpta ediyorum. Bütün bu yapdığınız işler arasında her gün siteye bir tarif ekliyorsunuz. MAşallah demekden başka bir şey bilmiyorum. Rabbim her gününüzü dahada bereketli etsin.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA ARKDAŞIM NE GÜZEL BENDE BÖYLE BİR KURSA GİTMEYİ ÇOK İSTİYORUM ÖĞRENDİKLERİNİ BİZİMLE PAYLAŞMANI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ SEVGİLER

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Kursun hayırlı olsun. Gerçekleştirmek istediğin düşünün en kısa zamanda olmasını dilerim. Eminim çok başarılı olursun. Kimbilir bir gün yolumuz düşer dükkanına, bizi ağırlarsın.
Sevgiyle kal.

MÜNSTER dedi ki...

Canim benim, nazik yorumuna cok tesekkür ediyor, mutlu bir hafta diliyorum... Sevgilerimle,

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Cemile'ciğim umarım en kısa zamanda hayallerıne kavusursun.bızde gelırız hazırladıgın lezzetlerden alırız:)benımde hep hayalımde vardır böyle bir iş ama kısmet tabı su an bır işim oldugu ıcın kendımı bu konu uzerınde yogunlastırmıyorum.pırasada cok guzel bu arada ellerıne saglık canım sevgilerrrrr:)

Damak Tadı dedi ki...

Bende çok severim Pırasayı..Sende çok nefis pişirmişsin,ellerine sağlık canım..


Sevgiler..

Esra dedi ki...

İnşallah kalbinden geçen bu güzel müjdeli haber gerçek olur.Ellerine sağlık.

Minigimle mutfakta ..! dedi ki...

Ellerine saglik,ben de severim...

Kendimce dedi ki...

öyle bir kursa katılmayı çok isterdim ama çalışınca ona ayıracak zaman yok maalesef çok kıskandım vallahi şu pırasayı da kaç gündür canım istiyor ama bir türlü yapamadım ellerinize sağlık

Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Senin için bir ödülüm var canım.

susamcorekotu dedi ki...

yemek tam şifalık haftada bir kez yemek lazım kursundada başarılar dilerim

FİLİZ dedi ki...

cemile hanım nerelerdesiniz.sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm ellerine sağlık nefis görünüyor gerçekten çok yoğun günler yaşıyoruz hayat hızlı allah kolaylık versinn

sarı mutfak-hande dedi ki...

şöyle limon sıkıp nasıl yerim ben onu bayıla bayıla:):)ellerine sağlık canım

Banu dedi ki...

Cemile hanım zeytinyağlı pırasan harika görünüyor. Ellerine sağlık. Ben yıllardır pırasayı domates salçalı sevdiğimi söylerim, hep şu yanıtı alırım pırasaya salça konmaz... nasıl konmazmış bir baksınlar size... tam benlik bir pırsa pişirmissiniz:))) sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...