21 Şubat 2010 Pazar

İÇİ BALLI FINDIKLI, DIŞI GOFRETLİ GANAJLI PASTA


Sevgili Lezzetseverler;
Hemen sıze baslamıs oldugum diyetten notları iletecegım.İlk gunden takıp edemeyen lezzetsever arkadaslar ıcın ilk gunden rakamları yıne yazacagım.
1.gün 74.100
2.gün 73.600
3.gün 72.500
4.gün 71.900
5.gün 71.900
Sabah aç karnına tartıldıgımda bugun hıc kılo veremedıgı gördum. Dün kucuk bır kaçamak, bugun hıc kılo vermememe neden oldu. Kaçamak neydı dıyeceksınız Sevgili Annecıgımın yaş günü pastasından çok küçük bir dilim:))))
Bugün de  ne yazıkkı diyetıme tam olarak uyamadım.Yarın yine tartıda pek birşey degişmeyecek bunuda çok iyi biliyorum. Bugün hava o kadar güzeldi ki, bizde ailece degerlendirmek istedık ve piknıge gittik.Tabıkı piknıge gıdınce tahmın edersınız kı , pek aç kalmak diyete uymak  mumkun olmaz. Bende aynen diyetıme uyamadım. Sizler için resimler çekecektım,fotograf makınemde yanımda ıdı ama ne yazıkkı hafıza kartımı laptopun içinde unuttugum için resimleyemedım.Yarınki tarifimi olusturacaktı ama bu mumkun olmadı. Bir dahakı sefere ınşallah..
Şimdi bugunkü  tarıfımın nasıl dogdugundan bahsetmek istiyorum. Dün sevgili Annecıgımın dogum gunu idi. Dün birlikte otururken bır anda kızım artık havalar ıyıce ısınır. Yarın (bugun için) cemre dusecek dedı. Bende bır anda aman Allahım dedım. Neden dedim, çunku annemın dogumgununu unuttum. 20 şubat sevgılı annemın  dogumgunu ıdı. Bır anda cemre dusecek der demez  dogumgununün  20 sı oldugunu hatırladım. Buyuk oglum Onur hemen aglamaya basladı. Anneme cok duskun ve çok duygusal bir cocuk oldugu ıcın kendını tutamadı. Bana kızıp durdu, anne nasıl unutursun  diye.
Neyse daha sonra evıne gıttı. Bende hemen Annecıgıme bır sürprız yapmak  istedim. Ne yapsam ne yapsam dıye düsünürken , çunku pratık bır sey olmalıydı çok zaman yoktu. Gecen gun sevgili blog yazarı arkadasım Saglıklı Mutfak ( Hilal ) 'in pastasından esinlendim. Evde var olan malzemeleri kullanacagım için,  onun yaptıgından biraz degişik olacaktı.  Hemen işe koyuldum. .Annem için bu çok büyük bir sürprız olacaktı. Pasta yapar yapmaz, hemen Annemlere dogru yola çıktık.  Annem elımizde  pasta ve hedıye ile; eşimi ,beni ve çocukları görunce hemen aglamaya başladı.  Duygu senınden sonra pastamızı afiyetle yedık.

Şimdi bu degerli günün,  resminden sonra pastamın tarıfıne geçmek istiyorum.
MALZEMELER:
1 adet hazır pasta tabanı,
1,5 yemek kaşığı bal,
1 çay bardağı süt,
1 paket krem şanti,
100 gr damla  çikolata,
1 çay bardağı fındık ( dövülmüş ),
3  paket rulo gofret.
YAPILIŞI
1 paket krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanır.İçine 200gr damla çikolata konulup  karıştırılır.  Diğer 1,5 yemek kaşığı bal ve 1 çay bardağı süt el mikseri ile iyice çırpılır. Hazır pasta tabanının altına ve üstüne sürülerek kek ıslatılır. Krem şantili karışımdan pasta tabanının altına bir miktar dökülür ve yayılır. Ortasına fındık serpilir. Biraz daha krem şantili karışımdan dökülerek üst taban kapatılır. Kalan krem şantili karışım da en üst kısma dökülerek yayılır. Rulo gofretler pastanın kenarlarına tek tek dizilir.Boyları uzun oldugundan,pastanın boyuna göre kesmek zorunda kaldım. Kesilen  gofretler blederdan geçirilerek toz haline getirilir ve pastanın üzerine serpilir. Kazımalık Ganaj ile üzerlerine güller yapmaya çalıstım. Siz istedıgınız sekılde süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

13 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Cemileciğim ellerine sağlık.Anneciğinede nice mutlu yıllar diliyorum.Sevgiler.Mine

Esma Ercengiz dedi ki...

Annenin doğum günü kutlu olsun. Allah ona sağlıklı uzun ömürler versin. Sevgiler. Esma

LEZİZCE dedi ki...

Canım anneciğinin doğum gününü kutlarım allah daha nice senelere nasip etsin.Bende şuan yeşil çayımı yudumlarken pastanada iç geçirdim valla olsada yesem dedim.Ben yemiyeyim diye kesinlikle yapmıyorum sanırım diyete başlayıp bitirene kadarda elimden geldikçe uzak durucam.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

ÖNCELİKLE ANNENİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARIM,PASTA ŞAHANE KAÇAMAKLAR PAHALIYA MAL OLUYOR VERİRSİN ÜZME KENDİNİ BENİMDE 7 KG OLDU ŞÜKÜR

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

SEVGİLİ ABLACIGIM, PASTAMI BEGENMENE ÇOK SEVINDIM.EVET KAÇAMAK ÇOK PAHALIYA MAL OLDU.BUGUN DE HIC KILO VEREMEDIGIMI GÖRDUM.SENIN KILO VEREBILIYOR OLMANA ÇOK SEVINDIM.
SEVGİ VE SAYGILARIMLA..

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

SEVGİLİ LEZZET GÜNLÜGÜM,CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.VALLA İÇ GECIRILMEYECEK GIBI DEGILDI.BAK BEN YADIM AMA PAHALIYA MAL OLDU.AMA DURMAK YOK DEVAM:)))
SEVGİLER..

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

SEVGİLİ ESMA,BLOGUMU ZİYARETE GELDIGIN VE BU GÜZEL DILEKLERINI SUNDUGUN ICIN SANA COK TEŞEKKÜR EDERİM.
SEVGİLER..

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

SEVGİLİ MİNECİGİM,CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
SEVGİER..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Anneciğimizin doğum günü kutlu olsun nice yıllara kaçamak yapma bak azmimi kırma senden çok ümitliyim

Saglıklımutfak dedi ki...

Günaydın canım . Eline sağlık süper olmuş. allah anneciğine sağlıklı uzun ömürler versin arkadaşım sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım allah anneni size sizi de annene bağışlasın en güzel anlardan biri benim için anneme birşeyler yapmak:)) çünkü onun yeri kimseyle tartışılmaz:))

burcunokta dedi ki...

Annecigiyin dogum günü kutlu olsun, Rabbim saglıklı uzun ömür versin.

Pasta tekkelimeylen muhteşem olmuş, ellerine saglık. sevgiler.

GÜL DOĞAN dedi ki...

Canım öncelikle annenin doğumgünü kutlu olsun Pasta süper görünüyo.Arada kaçamak yapmak iyidir kendini o kadar sıkma.hayatın tadına var. bir kere dünyaya geliyoruz.............

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...