20 Şubat 2010 Cumartesi

MERCİMEKLİ ISPANAK YEMEGİ:

Sevgili lezzetseverler,

Güzel bir hafta sonu dileklerimle sözlerıme baslamak ıstıyorum.Hemen sız baslamıs oldugum diyetten notları iletecegım.İlk gunden takıp edemeyen lezzetsever arkadaslar ıcın ilk gunden rakamları yıne yazacagım.

1.gün 74.100

2.gün 73.600

3.gün 72.500

4.gün 71.900

Sevgili arkadaslar bu rakamları gördukce ınanın daha cok azım gelıyor ve hırslanıyorum. Ama gercegı soylemek gerekırse artık zorlanmaya basladım. Hergun, yürüme bandında 1 saate yakın zamanda, 5 km yuruyorum.Ve açımmm:))).En cok da pişirdıgım yemeklerı yıyememek beni zorluyor. Yinede kaçamak yapıp tadlarına bakıyorum ama.:))

Şimdi bugunku tarifime gecmek istiyorum.
Malzemeler:
1 Kg Ispanak Kökü,
1 Adet Soğan,
Sıvıyag,
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası,
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek,
1 Çay Kaşığı Karabiber,
1 Limon,
Tuz
Yapılışı:
Ispanağın kırmızı köklerini yaprağına kadar yemeklik doğrayıp iyice yıkayın.  Soğanı  ince ince kıyın. Düdükü tenecereye sıvıyagı koyup , soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.  Salçayı ve mercimeği ekleyerek karıştırın. Daha sonra 2 bardak su ile birlikte yıkadığınız ıspanakları sıkmadan sulu olarak üzerine ilave edin. Tuzunu, limonunu ve karabiberini serpip,  düdüklü tenceremızın kapagını kapatıp,  kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Afiyet Olsun

13 yorum:

ALİ EKBER ÇELİK dedi ki...

çok güzel görünüyorlar
insanın iştahı kabarıyor

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

ALİ BEY,NAZİK ZİYARETLERİNİZ İÇİN SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BEGENMENİZE ÇOK SEVİNDİM.
SAYGILAR

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

cemilecim ellerine sağlık.harika bir tat, hem de sağlıklı.
ah bir de ben başlasam şu diyete ha bugün ha yarın diye diye yaza gireceğim kilo vermeden. ama senin adına çok sevindim.allah kolaylık versin.sevgiler.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım bu çok güzel birşey olurr ellerine sağlık Cemile'ciğimm

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

EZGİCİGİM,BEN BASLAMAM LAZIM DEDIM 1 MARTI BEKLIYORDUM. AMA BAKTIMKI BIRSEYLERE BASLAMAK ICIN HEP BIR ZAMANIN GELMESINI BEKLIYORUZ. ANİDEN AKŞAM KARAR VERDIM SABAH BASLADIM. fAZLAN VARSA SENDE ÖYLE YAP CANIM. BENIM KADAR KATI BIR DİYET UYGULAMAK ZORUNDA DEGILSIN. YEMEGİMİ BEGENDIGIN ICIN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM.
SEVGİLER..

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

SEVGİLİ TÜLİNCİGİM, CANIM BEGENMENE ÇOK SEVINDIM. SEVGİLER

burcunokta dedi ki...

Ispanak ve mercimek çok besleyici bir yemek olmuş, ellerinize saglık, azminize hayranım, ben cesaret edipde bir diyete başlıyamıyorum, yemekleri yapıpda seyretmek çok zor.sevgiler.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

çok faydalı bir yemek olmuş şifalar olsun cemileme,mutlu pazarlar

Unknown dedi ki...

Canim benim, diyetini cani gönülden destekliyor, darisi basima diyorum... Ama mercimekli ispanak yemeginden yiyebilirsin be gülüm... O kadar da germe kendini.. Biraz sabir, birza da zamana ihtiyac var... Sana kolayliklar diliyor, sevgilerimle diyorum.

LEZİZCE dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok severim ıspanağı valla canım sana gönülden kolaylıklar diliyorum çok zor yapıpta yememek bende canım martta başlıycam yalnız benim nedenim bahar ayında daha kolay kilo veriyorum şuan ne yaparsam yapayım sporsuz asla ama asla veremiyorum.Tabi ben bu kadar sıkı diyet yapamam sanırım kendimce bişeyler yapıcam ama, şuan sirkeli su içiyorum onun çok faydasını görmüştüm bugün tekrar başladım valla niye yalan söyliyeyim gaza geldim sayende yalnız spora bir hafta sonra başlıycam.Bana dua et canım benimkide seninki kadar kolay olur inş.İyi geceler..

Atike Momini Ziya dedi ki...

ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkürler..
azim her başarının temeli. tebrik ederim ve devamını dilerim. (şu diet listesini bir arada bana versen :)
yemeğin de çok güzel görünüyor. bizim evde sık sık pişeceğine garanti ederim. ellerine sağlık..
sevgiler..

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım tamda benim kilomdasın:( bendeni başlasam nedir bir türlü daha aşağıya inemedim:( gelinlik bulamıcam valla:)) yaprığım hiçbişiyi bende yemiyorum yinede böyle ama tüm gün oturmamdan oluyor sanırım:(( yemeğin nefiss bu arada:))

Engin Bütüner dedi ki...

Nefis olduğuna eminim, iyi çalışmalar dilerim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...